Arkisto 2008-2010

 

Ajankohtaista arkisto 2008-2010

Kartanomatkat on nyt myös Facebookissa www.facebook.com. Liity Kartanomatkojen ystäväksi, niin kuulet Kartanomatkojen tapahtumista ja uutuusmatkoista nopeasti ja helposti.

16.11.2010

Brinkhallin kartano jälleen mukana Kartanomatkojen tuotannossa. Tutustu matkaan Vallan mainio kartanokierros.

11.11.2011

Osallistuin ”Yhteisömedia matkailualalla” koulutukseen. Tällä kertaa käsittelimme mm. Facebookia ja laitoimme videon YouTubeen….. Kartanomatkojen esittely on nähtävissä Facebookissa. Kartanomatkojen etusivulta on linkki Facebookiin. Esittelyn näet myös www.youtube.com. Hae sanalla kartanomatkat.

4.11.2010

Kartanomatkat järjesti yhteistyökumppaneidensa kanssa tutustumismatkan Länsi-Uudellemaalle. Tutustuimme Next Hotels Finland Oy:n Bodomin kartanoon ja Aavarantaan. Kävimme myös Hvitträskissä. Kartanomatkojen profiilissa facebookissa näet kuvia matkalta ja matkakertomukseen voit tutustua Tutustumismatka Länsi-Uudellemaalle

 

29.10.2010

Tutustuin Helsingin Kirjamessujen antiin. Tarjolla paljon mielenkiintoisia kirjoja. Kuulin myös muutamasta uudesta kohteesta, jotak saattavat sopia Kartanomatkojen kohteiksi.

28.10.2010

Osallistuin ”Yhteisömedia matkailualalla” koulutuksen toiseen päivään Helsingissä.

27.10.2010

Kohtaan Muita mukavia matkoja/Länsi-Uusimaa on lisätty uusi matkapaketti ”Kahden merkkimiehen matkassa”. Päivän aikana liikutaan Sammatissa ja Siuntiossa mielesssä Elias Lönnrot ja Aleksis Kivi.

Osallistuin eilen illalla Markkinointiviestinnän koulutukseen. Mielenkiintoista kuunnella asiantuntijaa ja saada vahvistusta omalle toiminnalle. Kuinka laajaa yrityksen markkinointiviestintä onkaan….. ja valtavan tärkeää.

26.10.2010

Uusi matkapaketti ”Tyrvään Pyhän Olavin kirkko ja markalla siirappinekkuja” on lisätty.

Molemmissa matkoissa on mukana viehättävä Kuokkalan Museoraitti. Kävin tutustumassa museoalueeseen heinäkuussa. Lue päivästäni Kävin Kuokkalan museoraitilla. Muutama vuosi sitten vierailin Pikkupalatisissa. Lue vierailustani Vierailu Pikkupalatsiin Tampereella.

22.10.2010

Ajankohtaista/Tapahtumat 2010 kohtaan olen lisännyt kokemuksiani Rauman seudusta, jossa kävin tutustumassa kesällä. Tutustu Kyllä Raum o aina Raum- päivä Rauman seudulla. Kartanomatkoilla on tarjota ryhmille kolme uutta matkapakettia Rauman seudulle Kyll Raum o ain Raum ja vähän Euraakin, Laivanvarustajia ja kartanoherroja sekä Merenkävijöiden Rauma. Tietysti myös räätälöin teille oman matkan.

21.10.2010

Tutustuin matkailukohteisiin ja -palveluihin Espoon Matkailu Oy:n järjestämässä ”Espoon matkailullisessa iltapäivässä” Espoon kulttuurikeskuksessa Tapiolassa.

13.10.2010

Osallistuin ”Yhteisömedia Matkailualalla”- koulutukseen Helsingissä. Koulutukseen sisältyy viisi koulutuspäivää. Mielenkiintoista.

30.9.2010Olen lisännyt Ajankohtaista/Tapahtumat 2010 sivulle kertomuksen omasta päivästäni Inkoon ja Siuntion maisemissa. Kävin tutustumassa mm. Fanjunkarsiin, Igor museoon ja Westerby Gårdiin. Lounasta nautin Siuntion Hyvinvointikeskuksessa. Inkoon ja Siuntion maisemissa.

29.9.2010

Tutustuin Yado Oikawa New majataloon Pukkilassa. Näin miten valmistetaan japanilainen pannukakku ja pääsin sitä maistelemaan ja puikoilla tietysti…. Nautin hyvää japanilaista teetä. Majatalossa voi tutustua japanilaiseen kulttuuriin. Kohde sopii max 30 hengen ryhmille.Tarjolla on monen ruokalajin japanilaisesta ruokailusta teeseremoniaan. Täällä voisi järjestää vaikkapa Ikebanakurssin ja paljon muutakin. Kartanomatkojen kautta järjestyy ryhmäretket teemalla ”Japanilaisia tuulahduksia”.

 

 

 

 

 

Pieni japanilainen puutarha löytyy Palvelukeskus Onnista. Poikkesin katsomassa.

28.9.2010

Kävin tutustumassa yksityisomistuksessa olevaan Oitbackan kartanoon Kirkkonummella. Kartano saattaisi sopia Kartanomatkojen ryhmämatkakohteeksi.

Ajatuksena on suunnitella uusi matkapaketti, jossa tämäkin kohde on mukana. Tutustumiskohteina puisto ja puistossa olevia rakennuksia, puiston patsaat, mutta ei vierailua päärakennuksessa. Tarinaa kartanon historiasta. Kartanon alkuperäisiä hevosvaunujakin pääsee katsomaan, mutta ne on ensin siirrettävä ryhmille paremmin sopivaan esittelytilaan, joten nämä mukana vasta ehkä myöhemmin.

Alueella viehättävä Kynttiläpaja, jota mielellään tarjoan ryhmille. Pajan tilat rajoitettuja, joten matkassa vielä mietittävää miten saan suunniteltua toimivan ryhmille sopivan matkapaketin…..

Enemmmän kuvia on nähtävissä Kartanomatkojen Facebook-profiilissa. www.facebook.com

24.9.2010

Lisätty sivuille uudet paketit Puutarhakierros Kemiönsaaressa ja Puistojen Kotka.

Puistojen Kotka – matkan räätälöin eräälle ryhmälle ja matka toteutettiin syyskuun alussa. Matka sai paljon kiitosta, joten nyt teillä kaikilla on mahdollisuus varata matka ja lähteä ihastelemaan puistojen kauneutta Kotkaan.

17.9.2010

Sivuille on lisätty uusia matkoja Kemiönsaareen. Tutustu Taalintehtaan Musta Leski ja muita tarinoita, Tarinoiden saari matkoihin.

Lue minun matkasta Kemiönsaareen Runsaudensarvi – Kemiönsaari. Vietin kaksi mielenkiintoista päivää saarella ja ihastuin!

16.9.2010

Lisätty sivuille kolme uutuusmatkaa Lohjan seudulle. Tutustu Aatelisherrojen jäljissä Kuninkaantiellä, Retkipäivä Lohjalla. Kävin itse tutustumassa Lohjan alueen matkailumahdollisuuksiin elokuussa. Voit tutustua omaan retkipäivääni Matkailua Lohjalla ja Länsi-Uudellamaalla.

Brinkahllin kartano on jäänyt pois Kartanomatkojen tarjonnasta. Valitettavasti joudun ainakin toistaiseksi jättämään pois Kartanomatkojen tarjonnasta kaikki matkapaketit, joissa on mukana Brinkhallin kartano Turun Kakskerrassa, sillä kohteessa on tapahtunut muutoksia enkä tällä hetkellä vielä tiedä miten kartano tulee toimimaan jatkossa.

Paljon kiitelty matkani ”Vallan mainio kartanokierros” tulee muuttamaan hieman muotoa tästä johtuen.

13.9.2010

Tuotantoon lisätty kaksi uutta matkapakettia Kahden valtakunnan kaupunki ja Joululauluja Loviisassa.

9.9.2010

Kartanomatkat oli mukana Suoma-tuotetorilla Finlandia-talossa Helsingissä. Paikalla kävi yli 400 vierasta ja oli mukava tavata niin monta tuttua siellä. Sain paljon hyvää palautetta järjestämistäni matkoista. Jaossa oli Kartanomatkojen uusi esite, jossa mukana nyt 20 uutta matkaa! Vielä muutamia uusia matkoja on suunnittelussa. Osa uusista matkapaketeista on jo nähtävissä kotisivuillani. Löydätte ne kohdasta uutuudet. Lisään uusia matkapaketteja sivuilleni mahdollisimman pian.

8.9.2010

 

 

 

 

 

Kävin tutustumassa uuteen Kaunisnummen museoon Kellokoskella. Miikka Hanhilahti on koonnut sukunsa historiaa mielenkiintoiseksi kokonaisuudeksi asumalleen Kaunisnummen tilalle. Museoon kuuluu kaksi erillistä rakennusta Wanhat Wehkeet, jossa on keski-uusmaalaista maatalousvälineistöä ja vanhassa viljamakasiinissa on koottuna koti-irtaimistoa, mutta myös mm. puusepän työkaluja. Ryhmien on mahdollista päästä tutustumaan museoon.

Piipahdin myös tutustumassa Kellokoskella olevaan kahvioon, jota mietin mahdolliseksi kahvipaikaksi ryhmille. Kohteen pienuus saattaa osoittautua pullonkaulaksi, joten tutkimustyötä täytyy vielä jatkaa.

1.9.2010

Vietin antoisan päivän idyllisessä Loviisassa tutustuen muutamaan uuteenkin kohteeseen ja pistäydyin myös jo nyt Kartanomatkojen tuotannossa mukana olevissa kohteissa. Yrittäjälle on tärkeää päivittää tietojaan. Loviisan matkat ovat olleet kovin pidttyjä ja niistä on tullut hyvää palautetta. Facebookissa näet yli 30 kuvaa idyllisestä kuningattaren kaupungista.

Päivä kului kohteissa ja ilta Uudenmaan Yrittäjien ja Loviisanseudun yrittäjien järjestämällä Yrityksen talouskurssilla. Joten varsin hyödyllinen päivä.

30.8.2010

Sivuille on lisätty uusi matkapaketti ”Kyll Raum o aina Raum ja vähän Euraakin”.

27.8.2010

Sivuille on lisätty uusi matkapaketti Merenkävijöiden Rauma. Tutustu Merenkävijöiden Rauma.

Kävin tutustumassa Onerva näyttelyyn Ateneumissa. Hieno näyttely.

26.8.2010

Lisätty uusi matkapaketti ”Löytöjä Hämeenlinnassa” kohtaan Matkapaketit, Kartanokierrokset, Häme

Tässä matkassa mukana vallan mielenkiintoinen Elektra sähkömuseo. Elektrassa huomaa kuinka nopeasti tekniset välineet ovat kehittyneet. Ihmettelee miten ennen on ehditty tekemään kaikki se työ, jonka koneet tekevät nykyisin!

Muistahan, että kaikki Kartanomatkojen matkat ovat räätälöitävissä. Tähänkin matkaan voimme lisätä vaikka kivan ostospaikan ja vaihtaa jonkun ehdotetun kohteen tilalle toinen.

Lisätty myös toinen uusi matkapaketti ”Laivanvarustajia ja kartanoherroja” kohtaan Matkapaketit, Kartanokierrokset, Varsinais-Suomi ja Satakunta. Tämä matka vie ryhmän upeaan Vuojoen kartanoon ja Vanhan Rauman ihastuttaviin kotimuseoihin Marelaan ja Kirstiin.

25.8.2010

Lisäsin jutun käynnistäni Kuokkalan Museoraitilla Lempäälässä heinäkuusssa. Lue tutustumisestani Kävin Kuokkalan Museoraitilla.

24.8.2010

Osallistuin Porvoon oppaiden järjestämään Albert Edelfeltin jalanjäljillä kävelykierrokseen tihkusateisessa Vanhassa Porvoossa. Sain yksityisopastuksen, sillä kukaan muu ei ilmaantunut kierrokselle…. Kartanomatkiolla on tuotannossa paketti, joka vie matkailijat Edelfeltin jalanjäljille. Tutustu Edelfeltin jalanjäljillä

Kuuluisa mänty Linnavuorella

22.8.2010

Helsingin Sanomissape 7.5. julkaistu juttu KARTANOMATKOJEN uudesta matkapaketista Naiset Rantatiellä herätti suuren kiinnostuksen myös yksittäisten matkailijoiden keskuudessa. Joten yleisön pyynnöstä:

Kartanomatkat toteutti yhdessä Liikenne Seppälä Oy:n kanssa Naiset Rantatiellä matkan sunnuntaina 22.8.2010.

Lue juttu tästä

Lue matkastamme Naiset Rantatiellä.

21.8.2010

Olen lisännyt kolme uutta ryhmämatkapakettia kohtaan Maakuntien Parhaat matkat. Matkalla Mikkeliin, Särvintä pöytään ja Makumatka maaseudulle matkat vievät teidät maaseudun aitojen makujen ääreen.

20.8.2010

Kävin tutustumassa Next Hotels Oy:n Aavarantaan Kirkkonummella kauniin ja puhtaan Vitträsk-järven rannalla.Monipuolinen ja monien mahdollisuuksien paikka! Täällä voi järjestää mitä moninaisempia kokouksia, koulutuksia, juhlia ja yritysten tai yhdistysten tapahtumia.

 

Majoitushuoneet sijaitsevat Viekoissa ja erilaista kokoustilaa löytyy eri rakennuksista. Sauna löytyy kuntoilurakennuksesta ja toinen Vitträsk-järven rannalta: kaunis kelohonkainen sauna, jossa myös savusaunakin. Ihana hiekkaranta ja laiturilta kauniit näkymät puhtaalle järvelle, jossa ei moottoriveneitä tarvitse pelätä.

17.8.2010

Piipahdin Porvoossa ja osallistuin opastettuun kävelykierrokseen Näsinmäen hautausmaalla. Mielenkiintoisia tarinoita. Mitä kaikkea hautausmaat kätkevätkään. Vanhoista hautakivistä ja muistomerkeistä näkee paljon elettyä elämää ja kuinka paljon yleviä kirjoituksia. Niin ja tietysti surua, mutta myös kiitollisuutta eletystä elämästä.

9.8.2010

Olin tutustumassa Lohjan seudun matkailukohteisiin. Näin monta mielenkiintoista paikkaa ja kuulin aimo annoksen historiaa ja käytännön vinkkejä hyvän vierailun järjestämiseksi. Lue päivästäni Matkailua Lohjalla ja Länsi-Uudellamaalla.

8.8.2010

Sepänmäellä järjestettiin perinteiset Maalaismarkkinat. Ilma oli kovin hiostava, mutta mukana oli yli 50 myyjää. Tarjontaa oli paljon. Kävijöitä ei ehkä ollut ihan yhtä paljon kuin viime vuosina on yleensä ollut. Oliko kuumuus verottanut tai eikö tieto ollut tavoittanut ihmisiä? Mutta kyllä edelleen voin suositella pistäytymistä paikalla. Maalaismarkkinoilla on oma tunnelmansa.

4.8.2010

Poikkesin tutustumassa Hämeenkosken kotiseutumuseoon. Museossa on nähtävillä Kosken sotaveteraanien v. 1971 rakentama Korsu. Museoon kuuluvassa viljamakasiinissa on rakennettu erilaisia osastoja ja nähtävillä mm. vanha kauppapuoti, luokka, esineistöä Hämeenkosken vanhasta kirkosta ja pellavan käsittelyyn liittyviä tavaroita ja kuvia. Museoon kuuluu myös kalustettu v. 1836 rakennettu hämäläistalo.

31.7.2010

Mukava ja mielenkiintoinen helteinen kesäpäivä Tallinnassa. Kiipesin Toompean mäelle ja vierailin kauniissa Ortodoksikirkossa, jossa oli parhaillaan vihkiminen. Oli mielenkiintoista seurata vihkiseremonioita. Eckerö Linen laivalla matka sujui hyvin.

27.7.2010

Vietin jälleen mukavan ja antoisan päivän Hämeenlinnassa. Tutustuin Elektra sähkömuseoon, jota suosittelen uutena kohteena asiakkailleni. Museossa on mielenkiintoista seurata esimerkiksi kotitalousten sähkönkäytön ja sähköä käyttävien kotitalousvälineiden kehittymistä eri vuosikymmenien mukaan rakennettujen koti-interiöörien avulla.

Aulangon maisemaa

Neuvottelin myös Tornikahvilassa tänä vuonna aloittaneen uuden yrittäjän kanssa yhteistyömahdollisuuksista.

Kävin myös päivittämässä tietojani Lepaan kartanoalueesta ja tutustuin tänä vuonna avattuun Puutarhamuseoon.

Kartanomatkoilta on tulossa uusi mukava matkapaketti ”Löytöjä Hämeenlinnassa”.

24.7.2010

Kävin tutustumassa Sigrid Juseliuksen Mausoleumiin Porin Käppärän hautausmaalla. Kohde oli juuri menossa kiinni, joten pistäytyminen oli melkoisen nopea. Hieno kohde ja upeita freskoja ja muita maalauksia. Lue käynnistäni ja kohteesta enemmän tästä.

23.7.2010

Olin matkalla Euran suunnalla ja kävin tutustumassa Kuralan kartanotilaan Ylänteellä. Kohteessa on tapahtunut omistajavaihdos tämän vuoden alussa, mutta kaikki jatkuu ennallaan ja paljon uudistumistakin on tapahtunut mm. saniteettitilojen ja saunojen nykyaikaistaminen. Kohteessa on koiraharrastajiille agility-kenttä. Kuralan kartanotilalla on tarjolla majoitustilaa. Joen rannalta löytyy savusaunakin. Väentupa on uudistettu ja siellä on majoitusmahdollisuus sekä oma keittiö. Kaikki näytti oikein siistiltä. Juhlia ja häitäkin Kuralan kartanossa voi järjestää.

Ylänteellä sijaitsee myös Luontokapinetti, joka ei valitettavasti ollut avoinna, mutta Kapinetin vieressä sijaitsevan luontopolun pääsin kävelemään ja kiipesin polun näkötorniin katselemaan maisemia ylhäältä päin. Niin ja mitä näinkään jossain oli melkoinen tulipalo…. Olin hetki aikaisemmin kuullut hälytysneuvojen sireenien soivan. No nyt tiesin mikä oli syy. (Myöhemmin luin lehdestä, että tulipalo oli aiheuttanut mittavat vahingot Yläneen Perinneliha Oy:lle.)

Tulipalo jossakin…..

18.-19.7.2010

Ohikulkumatkalla katsastin mm. Lähiruokatori Heilan Heinolassa. Kohde oli tuttu entuudestaan ja voin edelleen sitä ryhmille suositella. Valikoima on monipuolinen ja laadukas. Kohde on mukana Kartanomatkojen uusissa Maakuntien Parhaat – ryhmämatkoissa.

16.7.2010

Kävin tutustumassa Kuokkalan museoraittiin Lempäälässä. Mukava kohde. Kohteessa oli hyvä opastus. Tämä kohde sopii hyvin ryhmien kohteeksi. Eiköhän tämäkin kohde saada mukaan Kartanomatkojen tarjontaan. Käynnistäni Kuokkalan Museoraitista voit lukea tästä.

14.7.2010

Tein päivän matkan Turkuun ja Nauvoon. Paljon oli matkailijoita liikenteessä, mutta lossiyhteydet pelasivat hyvin ja lautoille mahtui.

6.-7.7.2010

Tein kahden päivän matkan Kemiönsaareen, jossa tutustuin moneen mielenkiintoiseen kohteeseen. Tutustu matkaani Runsaudensarvi Kemiönsaari. Matka sai minut vakuuttuneeksi saaren monipuolisesta tarjonnasta. Ensi vuonna Kartanomatkat tarjoaa tänne uusia matkoja. Tulossa mm. Puutarhamatka Kemiönsaareen ja suunnitelmissa on myös yhdistää kartanoita ja puutarhoja…..

3.7.2010

Nautin hyvästä teatterista Suomenlinnassa. Samalla sain jälleen nauttia saaren omasta tunnelmasta.

1.7.2010

Vietin mielenkiintoisen päivän Rauman seudulla tutustuen mm. Vanhaan Raumaan, Vuojoen kartanoon Eurajoella ja Kauttuan Ruukin alueeseen. Tutustu päivääni Kyllä Raum on aina Raum – päivä Rauman seudulla

. Ajatuksena on tuotteistaa muutama paketti myös Rauman seudulle.

23.6.2010

Vietin hienon päivän Inkoon ja Siuntion maisemissa. Kävin tutustumassa Fanjunkarsiin, josta löytyy mm. Aleksis Kiven museohuone ja jossa kuulee paljon tarinoita Kiven Siuntion vuosista.

Siuntion hyvinvointikeskuksessa nautin maittavan lounaan ja kävelin mukavan luontopolun, jonne pääsee myös pyörätuolilla, tutustuin myös Lepo- ja Suvipirtteihin. Lepopirtistä kaikki silloin aikanaan alkoi…

Kävin katsastamassa myös ihastuttavan Westerby Gårdin, joka on ollut jo mukana Kartanomatkojen valikoimissa ja voin tosiaan tätä kohdetta suositella paitsi kokuspaikkana niin ruokapaikkana.

Kävin jälleen Igor-museossa, joka saa jatkuvasti uusia esineitä ja tarinoita vuokra-ajasta. Mielenkiintoinen museo. Tapasin yhteistyökumppaneitani ja mietimme myös uusia kierroksia, kohteita jne…. Katsastin myös vuokra-ajan bunkkerin. Lue päivästäni Inkoon ja Siuntion maisemissa.

22.6.2010

Kävin tutustumassa uuteen kahvila Aulikseen, joka löytyy läheltä Ainolan sisäänkäyntiä. Rakennus on aikanaan Aulis Blomstedtin suunnittelema, jossa aikaisemmin sijaitsi talonmiehen asunto ja pieni infokioski. Talonmiehen asunnon vapauduttua, rakennus saneerattiin kahvilakäyttöön. Herkulliset tortut ja leivonnaiset tarjoillaan kahvilassa, josta on isot ikkunat luontoon. Kahvilan yhteydessä on myös terassi, jossa on mahdollisuus nauttia kahvihetkestä aurinkoisella ilmalla. Kahvilan yhteydessä on lipunmyynti ja pieni museokauppa, jossa myynnissä Sibeliuksen musiikkia, kirjallisuutta ja kauniita postikortteja.

Kävelin myös Ainolan puutarhassa, jossa kukkivat jo pionit ja unikot. Kurkistelin saunaan ja ihastelin Aino Sibeliuksen näppärää keksintöä miten vesi saatiin saunaan ilman kantamista ja löytyypä saunasta ammekin, jonne vesi saatiin sen aikaista ”vesijohtoa” pitkin naapurihuoneessa olevasta padasta. Nerokasta.

17.6.2010

Kartanomatkat järjesti yhteistyökumppaneidensa kanssa sihteeriryhmälle tutustumismatkan Mäntsälän kartanoihin. Vierailimme Alikartanossa, Saaren kartanossa ja Hirvihaaran kartanossa.

15.6.2010

Lähes 200 sotaveteraania ja heidän seuralaista osallistui Kartanomatkojen suunnittelemalle tämän vuoden Uudenmaan sotaveteraanipiirin Naisjaoston järjestämälle kesäretkelle. Kohteeksi oli valittu ehdottamistani kohteista Sälinkään kartano. Kesäretken ohjelmaan kuului noutopöytälounas, torppareiden työnäytöksiä, käynti myllyllä ja historiatarinoita kartanosta ja pihalla olevasta Torpparimuistomerkistä. Osallistujat olivat tyytyväisiä. Päivä onnistui hyvin. Oli ilo saada näin suuri joukko vieraaksemme!

11.6.2010

Kävin tutustumassa Helsingissä Sederholmin talossa Cafe Ehrensvärdin tarjontaan. Kahvila oli toiminnassa vain 7.-13.6. Helsinki-viikon historialliset kahvilat Sederholmin talossa ovat olleet menestyksiä viime vuosina. Tänä vuonna kahvilatapahtuman aiheena olivat 300-vuotisjuhlaansa viettävä Augustin Ehrensvärd ja hänen ajan leivonnaiset. Tarjolla oli mm. rusinakakkua, sitruunapiirasta, kirvelileivoksia, karviais-mantelileivoksia ja Ehrensvärdin juhlaleivoksia. Satuin paikalle sopivasti, kun kahvilassa oli kamarimusiikkiesitys. Kuulimme mm. Antonio Vivaldin sävellyksiä.

10.6.2010

 

 

Tein Mäntsälän Marttojen kanssa kesäretken tämän vuoden ehdottomasti suosituimpaan retkikohteeseen Tyrvään Pyhän Olavin kirkkoon. Vierailimme myös Visavuoressa, Anneli Keinosen käsityömajamyymälässä ja upeassa Laukon kartanossa. Matka oli erittäin onnistunut ja sai paljon kiitosta. Lue retkestä ja upeista kohteista Kesäretki Tyrvään Pyhän Olavin kirkkoon.

 

 

 

4.6.2010

Gallen-Kallelan museossa Espoossa avautuu 5.6. ”Maaemon lapset” näyttely, joka tuo esille tolstoilaisuutta kulttuurihistoriallisena ilmiönä Suomessa. Olin saanut kutsun tiedotustilaisuuteen Tarvaspäähän.

Aihe kiinnosti minua, koska näyttelyssä on myös Tuusulan Rantatiellä vaikuttaneiden taiteiljoiden töitä. Tämä näyttely kiinnosti myös mediaihmisiä, joita oli paikalla runsaslukuisesti.

 

Tiedotustilaisuus oli samalla myös samannimisen kirjan julkistamistilaisuus. Suomalaisen Kirjallisuuden Seura on kustantanut teoksen, jossa tarkastellaan tolstoilaisuutta monitieteellisesti aatehistorian, kirjallisuuden, taidehistorian ja uskontotieteen näkökulmista. Näyttelyyn voi tutustua 29.8.2010 asti. Tilaisuudessa oli läsnä Tolstoi-asiantuntijoita Valtiollisesta Leo Tolstoi museosta Moskovasta. Saimme kuulla mielenkiintoisen selvityksen tolstoilaisuudesta ja miten se vaikutti Suomessa kirjallisuuteen ja kuvataiteeseen sekä rauhanliikkeeseen, teosofiaan, nuorisoseuraliikkeeseen ja työväenliikkeeseen. Tolstoita teki Suomessa tunnetuksi erityisesti varatuomari, kirjailija Arvid Järnefelt, Aino Sibeliuksen veli.

Gallen-Kallelan museon vieressä sijaitsee romanttisen näköinen ihastuttava kahvila, jossa voi nauttia kahvit vierailun yhteydessä.

1.6.2010

Kävin tutustumassa Koskenmaan kartanon kulttuurikeskukseen Myllykylässä Hyvinkäällä.

Suomalaisen operettiteatterin grand old lady Hilkka Kinnunen avaa Koskenmaan kartanossa kulttuurikeskuksen, joka tarjoaa hengen ja sielun ravintoa monipuolisen kulttuuritarjonnan muodossa.

Heinäkuussa on tarjolla musiikkiesityksiä, mutta kesän aikana tarjotaan taide-elämyksiä näyttelyn merkeissä. Lue käynnistä Uusi kulttuurikeskus Koskenmaan kartano ja katso kuvia kauniista koskimiljööstä. Hyvinkäällä ilmestyvä Aamuposti kirjoitti koko sivun jutussaan (29.5.2010) kohteesta.

27.5.2010

Kävin tutustumassa Pikku Karhu kustantamoon Kärkölässä Mäntsälän Marttojen kanssa. Kustantamo sijaitsee viehättävässä vanhassa rakennuksessa, jossa on aikanaan toiminut mm. kauppa. Rakennus tunnetaan myös Alli Paasikiven lapsuuden ja nuoruuden kesien viettopaikkana, sillä talon omisti siihen aikaan hänen eno. Kustantamo Pieni Karhu julkaiseee etupäässä lasten kirjoja.

22.5.2010

Mäntsälän Yrittäjänaiset ja Kartanomatkat järjestivät yhteisen Mäntsälän kartanokierroksen. Kierrokselle osallistui 35 kartanoista kiinnostunutta henkilöä, joista hyvin moni oli muualta kuin Mäntsälästä. Lue kierroksesta enemmän Mäntsälän kartanokierros yhdessä Mäntsälän Yrittäjänaisten kanssa.

 

21.5.2010

Kävin tutustumassa ”Avoimet ovet”-tapahtumaan Keski-Uudenmaan Ammattiopiston Saaren kartanossa. Tämä on vuosittainen tapahtuma, jossa jälleen tänä vuonna oli paljon erilaisia tapahtumia oppilaitoksen alueella. Päivän aikana seurasin Floristin ammattitutkinnon tutkintotilaisuutta liittyen omaan Näyttömestarikoulutukseen. Ehdin myös tutustumaan mm. päärakennuksessa olevaan Maljakkonäyttelyyn, testaamaan oman tyylini sisustajana ja tehdä kesäkukkaostoksia.

Myöhemmin kävin kartanossa vielä uudelleen ryhmän kanssa, joka oli lyhyellä kartanokierroksella.

18.5.2010

Oli Kansainvälinen museopäivä ja Tuusulassa museoihin pääsi ilmaiseksi sisään, joten hyvä tilaisuus lähteä tutustumaan niistä muutamiin. Valitettavasti en voinut käyttää tutustumisiin koko päivää, joten hieman oli valikoitava minne meni. No useimmat ovat toki tuttuja, mutta ihan kaikissa en ole vielä ehtinyt käymään.

Iltapäivällä suunnistin Suojeluskuntain Päällystökoulun perinnetiloihin, Aleksis Kiven kuolinmökkiin ja melko uuteen Taidekeskus Kasarmiin sekä Sairaalamuseoon. Mielenkiintoinen iltapäivä ja menihän se hiukan illankin puolelle, kun kävin kävelemässä Kellokoskella Kulttuuripolkua ja kävin tutustumassa mm. Prinsessan muistomerkkiin.

Tutustu käymiini kohteisiin Museopäivä Tuusulassa

8.5.2010

Kävin pitämässä päivän koulutuksen Hirvihaaran kartanossa vapaaehtoistyötä tekevän liiton koulutuspäivillä. Koulutuspaketti oli suunniteltu yhdistysten matkavastaaville. Koulutuksessa käsiteltiin millainen on hyvä ryhmämatka ja miten se suunnitellaan. Koulutuspakettia voivat tilata myös muut yhdistykset. Tiedustelut p. 050 381 9203 tai kartanomatkat@kartanomatkat.fi

7.5.2010

Helsingin Sanomat julkaisi jutun Kartanomatkojen uudesta matkapaketista Naiset Rantatiellä. Lähes koko sivun juttu Matkailu-sivuilla herätti suurta kiinnostusta. Matka on varattaivissa ryhmille, mutta yleisön pyynnöstä on tulossa kaikille avoin matka, johon voivat myös yksittäiset matkailijat varata paikan. Kysy lisää p. 050 381 9203 tai kartanomatkat@kartanomatkat.fi

6.5.2010

Kävin tutustumassa ryhmän kanssa mäntsäläläiseen Kivapihaan. Kivapiha myy kaikkea mahdollista pihamateriaalia laatoista patsaisiin ja suihkulähteisiin. Halliin on rakennettu erilaisia vesi- ja pihamalleja. Piha-alueelta löytyy grillikota ja myös pihaistutuksia, mutta piha-alue muokkautuu vielä paljon upeammaksi kokonaisuudeksi. Kun maltamme odottaa, niin tästä saamme hyvän vierialukohteen myös ryhmille. Tarkoitus on rakentaa uusi puutarhapaketti, jossa Kivapiha on yksi käyntikohde.

29.4.2010

Pääsin käymään Mäntsälä-Pornainen Oppaiden kanssa Tokmannin logistiikkakeskuksessa,joka on jo muutaman vuoden ollut Mäntsälässä. Vaikuttava rakennus. Varastossa huristelivat trukit kovaa vauhtia keräten eri liikkeisiin menevät tavarat näppärästi trukin nokkaan. Varastossa oli kokoa ja korkeutta.

27.4.2010

Lähdin käymään tutustumismatkalla Tallinnassa. Tällä kertaa tutustumisvuorossa oli Kadriorgin Palatsi. Upea kohde. Olin käynyt kohteessa vuosia sitten hyvin pikaisesti, joten oli mukava päästä tutustumaan palatsiin opastetulla kierroksella. Samalla kuulin Eckerö Linen, Next Hotels Oy:n ja Korsisaari Oy:n viimeisimmät kuulumiset.

Kadriorgin edessä

 

22.4.2010

SMAL (Suomen matkatoimistoalan liitto) täytti 70 v ja järjesti juhlaseminaarin Rantasipi Airport Congress Centerissä. Osallistuin seminaarin, jossa julkaistiin myös SMAL:n historiikki. Hannu Hämäläisen kirjoittama teos oli mielenkiintoista luettavaa itselle, joka olen ollut alalla vuodesta 1974. Kuinka paljon tuttuja nimiä ja henkilöitä ja alan tapahtumia.

Ostostentekoa Arabiassa

Illalla kävin Mäntsälän Marttojen kanssa tutustumassa Arabian tehtaaseen ja museoon. Pääsimme myös tekemään ostoksia Arabian myymälässä ja nautimme herkulliset kahvit kasvisfetapiirakan kera. Ryhmille on mahdollista järjstää vierailuja Arabian tehtaalle. Museossa on nähtävillä paljon vanhoja Arabian esineitä: kannuja, kuppeja, astioita ja myös taide-esineitä.

16.4.2010

Helsingin Sanomien toimittaja tutustui Kartanomatkojen uuteen matkapakettiin ”Naiset Rantatiellä”. Kiersin toimittajan ja oppaan kanssa pakettiin kuuluvissa kohteissa Tuusulanjärven maisemissa. Vierailimme Ainolassa, Halosenniemessä, Onnelassa ja Lottamuseossa, jossa osallistuimme draamalliselle opastuskierrokselle. Lotta Lempi Hoppanian johdolla perhdytään ilmavalvonnan saloihin ja opitaan monta uutta asiaa miten mm. tunnistaa eri konetyypit.

Toimittajan kirjoittama juttu julkaistaan Helsingin Sanomissa perjantaina 7.5. Matkailu-sivuilla. Luepa mielenkiintoinen juttu!

Tutustumassa Halosenniemeen

12.4.2010

Mukana murhamysteerissä! Varmasti moni on kuullut näistä ohjelmallisista murhamysteereistä, mutta kuinka moni on päässyt itse osallistumaan? Itse osallistuin nyt ensimmäistä kertaa illallistapahtumaan, jonka aikana tapahtui peräti neljä murhaa….. onneksi vain leikisti. Lue illasta ja murhamysteeristä enemmän Murha kartanossa….. Illallispaikkana oli Keravan kartano, jossa on aloittanut uusi yrittäjä. Tutustuin samalla myös kartanoon ja sen tuleviin palveluihin.

Voit lukea asiasta myös www.murhamysteerit.fi Kaikkia sivuilla olevia ohjelmapalveluita saatte myös Kartanomatkojen kautta samalla hinnalla. Suunnittelen mielelläni teille täydellisen illan ruokailuineen sopivassa kartanossa ja tarvittaessa saatte myös kuljetuksen. Murhamysteeri sopii yritysten ja yhdistysten juhliin tai keventämään kokousta iltaohjelmana. Miksipä ette varaisi ohjelmaa ystäväporukalle, sukujuhliin tai polttariohjelmaksi.

26.3.2010

Sivuille on lisätty uusi matkapaketti ”Aleksis Kiven ja strutsien jäljillä”. Tämä matka sopii erinomaisesti yritysten TYKY-päivän ohjelmaksi, mutta myös pienemmille ryhmille, joita kiinnostaa tutustua Kiven lapsuuteen draamallisella opastuksella. Draamallinen opastus on nyt uusi palvelu ja sen toteuttavat Kivi-juhlien näyttelijät. Kävin viime kesänä itse testaamassa ohjelmapalvelun. Nyt sitä on siis saatavilla Kartanomatkojen kautta. Rajoitettu osanottajamäärä, max 25 henkeä.

24.3.2010

Tämän vuoden ehdoton suosikkikohde on Tyrvään Pyhän Olavin kirkko. Kevät on jo täyttynyt opastustaikojen suhteen ja vain joitakin haja-aikoja saattaa olla vielä saatavilla. Kesääkin varataan jo hyvää vauhtia. Kohde on avoinna vielä syyskuussakin. Jos suunnittelette syysretkeä sinne, niin kannattaa olla ajoissa liikkeellä. Pyytäkää tarjous. Kartanomatkoilla on hyviä vinkkejä matkaan liitettäväksi muiksi kohteiksi.

Jos ette ole vielä käyneet Laukon kartanossa,niin matka sinne kannattaa toteuttaa joko tänä tai ensi vuonna, sillä kohde sulkeutuu syksyllä 2011. Pyydä tarjous!

Kartanomatkojen uutuusmatkatNaiset Rantatiellä ja Helene Schjerfbeckin seurassa Tammisaaressa ovat herättäneet suurta kiinnostusta.

Aivan uutta on Loviisan matkoihin tarjottava Puutarhojen lumo, 2 t puutarhakierros yksityisissä puutarhoissa puutarhoihin erikoistuneen oppaan seurassa. Kysy tarjousta.

Kartanomatkojen uutuuskohde on kesällä yleisölle avautuva Koskenmaan kartanon kulttuurikeskus Hyvinkäällä. Kauniissa kesämiljöössä voi nauttia kuva- ja esittävästä taiteesta, konserteista sekä kävellä kartanon luontopoluilla.

10.3.2010

 

Kartanomatkat järjesti yhteistyökumppaneidensa kanssa tutustumismatkan Itä-Uudellemaalle ja Kymenlaaksoon yhdistysten matkavastaaville. Matkaan lähti 47 iloista matkalaista. Lue matkasta enemmän Tutustumismatka matkavastaaville Kymenlaaksoon.

2.3.2010

Syvärannan Lottamuseossa avatui uusi näyttely remontoidussa piha-aitassa ”Kenttälotan Arki”. Olin avajaisissa kutsuttuna vieraana ja pääsin näin heti tutustumaan uuteen mielenkiintoiseen näyttelyyn, jossa hyvin kerrotaan lottien arjesta sodassa. Näyttelyyn kannattaa tutustua Lottamuseon vierailun yhteydessä.

Meille kutsuvieraille oli järjestetty hieman elämyksiäkin, kun auton lavalla matkattiin museosta aittaan. Eikä auto ollut ihan mikä tahansa, vaan oikea aikakauden kuorma-auto. Ennen auton kyytiin pääsemistä puimme tietysti lumipuvut päälle. Auton lavalla kuulimme tarinaa lotan kokemuksista sodassa.

10.2.2010

Osallistuin Yrittäjätutkinnon todistusten jakotilaisuuteen Markkinointi-instituutissa.
Kartanomatkat oli mukana Suoma-tuotetoreilla. Oli hauska tavata monta Kartanomatkojen tarjonnasta kiinnostunutta asiakasta. Toivottavasti tapaamme tilausten merkeissä. Suoma-tuotetorit järjestettiin:

ti 2.2.Tampereella Tampere-talossa

ke 3.2. Lahdessa Wanhassa Walimossa

Suoma-tuotetorilla Lahdessa.

 

to 4.2. Hämeenlinnassa Verkatehtaalla
Kartanomatkat oli mukana Matka2010-messuilla Messukeskuksessa Helsingissä 21.-24.1.2010 Keski-Uudenmaan osastolla. Messujen aikana tapasin suuren määrän asiakkaitani, mutta oli ilo tavata myös uusia Kartanomatkojen tarjonnasta kiinnostuneita messukävijöitä.

Messuilla tapasin myös Helene Schjerfbeck-rooliopastuksia tekevän oppaan. Hänen kanssa teen yhteistyötä toteuttaessani uutuusmatkaani ”Helene Schjerfbeckin seurassa Tammisaaressa”.

Lue Mäntsälän Uutisten päätoimittajan kirjoittama juttu matkamessuilta Messukonkari huilaa illat ja kerää voimia seuraavaan päivään.

Suurin osan matkoista on päivitetty ja hinnoiteltu vuoden 2010 hinnoin, mutta kaikilta kohteilta en ole vielä uusia hintoja saanut, joten joihinkin matkoihin saattaa tulla hintamuutoksia.

Suoritan parhaillaan Näyttömestarikoulutusta Haaga-Heliassa. Toivotaan, että saan tänä vuonna Näyttömestaripätevyyden, joka mahdollistaa toimimisen tutkintotilaisuuksissa ammattitaidon arvioijana. Tulevaisuudessa on tarkoitus tarjota myös tätä palvelua mm. oppilaitoksille ja muille tahoille, jotka tarvitsevat esim. matkailualan- ja yrittäjätutkintoihin ammattitaitoisia arvioijia.

17.12.2009

Kävin tutustumassa perinteiseen Joulumaahan, joka avautui jo 11. kerran Keudan Saaren toimipisteen kasvihuoneissa. (Saaren kartano) Seuraavana päivänä olinkin tulossa sinne ryhmän kanssa. Järjestin Hirvihaaran kartanossa kahden päivän kokousta pitävälle yritysryhmälle retken Joulumaahan ja tutustumisen Saaren kartanoon. Kartanomatkojen kautta saatte myös kokouspakettien oheisohjelmia.

15.12.2009

Kävin tutustumassa Tallinnan Joulutoriin ja Tallinnan jouluisiin tunnelmiin sekä Eckerö Linen joulun ja Uuden vuoden tarjontaan. Laivan Joulupöytä oli herkullinen. Muistathan, että saat kaikkia Eckerö Linen laiva- ja muita matkoja myös Kartanomatkojen kautta. Joulutori on avoinna Loppiaiseen asti.

5.12.2009

Ajelin Tampereelle ja kävin tutustumassa Pyynikinlinnassa – Emil Aaltosen museossa olevaan näyttelyyn ”Emil Aaltonen suurmaatalouden harjoittajana 1917-49”. Näyttely kertoo Mäntsälässä olevasta Ylikartanosta ja Emil Aaltosesta sen isäntänä. Emil Aaltonen osti kartanon v. 1917. Kartano on edelleen hänen suvullaan ja on siis yksityiskäytössä, joten siellä ei voi matkailijat vierailla. Näyttely oli mielenkiintoinen ja oli mukava oli tutustua Pyynikinlinnaan, joka oli aikanaan hänen koti. Arkkitehtinä on ollut Jarl Eklund, jonka kädenjälki näkyy Mäntsälässä olevissa Hirvihaaran ja Saaren kartanoissa myös. Yhtäläisyyttä näki selvästi Saaren kartanon kanssa.

2.12.2009

Uusi matkapaketti ”Postimäeltä ruukkiin – muistojen karusellissa” on lisätty Kartanomatkojen matkavalikoimaan.

29.11.2009

Kävin tutustumassa Hakasalmen huvilassa Helsingissä olevaan Signe Branderin valokuvanäyttelyyn. Näyttelyssä oli ihastuttavia kuvia 1900-luvun alun Helsingistä.

24.11.2009

Kartanomatkat järjesti yhteistyökumppaneidensa kanssa tutustumismatkan yhdistysten matkavastaaville. Matka suuntautui Itä-Uudellemaalle ja Kymenlaaksoon. Mukana oli 45 mukavaa matkalaista, jotka kiittelivät kovasti matkan antia. Kävimme tutustumassa Next Hotels Finland Oy:n muutamiin kohteisiin: Patruunantaloon Pyhtäällä, Karhulan Hoviin ja Porvoon Paahtimoon. Lue matkastamme Tutustumismatka matkavstaaville marraskuussa.

12.11.2009

Osallistuin Hanasaaressa järjestettyyn kulttuurimatkailuseminaariin ”Menestystarinoita kulttuurimatkailusta”, jossa kuultiin menestystarinoita Ruotsista ja myös Suomesta. Seminaari oli hyvä ja antoi paljon ajatuksia ja toisaalta myös vahvisti omia käsityksiäni. Kaikissa esityksissä tuli ilmi, että yhteistyössä on voimaa…. ja kannattaa uskaltaa erikoistua ja keskittyä omaan osaamiseen. Kävimme myös tutustumassa Espoon Taidekeskus EMMAan, jossa oli mm. näyttely Tapio Wirkkalan töistä.

11.11. 2009

Glorian Antiikki – lehti järjesti Kirjaillan lukijoilleen Suomalaisen Kirjallisuusseuran toimitiloissa Mariankatu 3 Helsingissä. Illan aikana kuulimme SKS:sta ja tutustuimme heidän julkaisuihin. Marja-Terttu Knapas esitteli juuri ilmestyneen ”Suomen Pappilat” kirjan. Esitys oli erittäin mielenkiintoinen. Illan päätteeksi oli myös ostosmahdollisuus SKS:n myymälässä. Oli mukava päästä tutustumaan myös rakennukseen, joka on Helsingin toiseksi vanhin säilynyt kivirakennus Sederholmin talon jälkeen. Luen juuri parhaillaan kirjaa Helsingin ensimmäisestä kivirakennuksesta Burgmannin talosta, joka sijaitsi aikanaan samoilla seuduilla kuin em. rakennukset. Valitettavasti tämä talo ei ole säilynyt jälkipolville.

6.11.2009

Sivuille on lisätty uusi matkapaketti ”Naiset Rantatiellä”. Opastetulla retkellä tutustutaan taiteilijoiden vaimoihin ja palvelijoihinkin, naisen elämään ja sen rajoituksiin 1800-luvun lopun ja 1900-luvun alkuvuosina, ruokaan ja puutarhaan. Ops kertoo mistä ruoka hankittiin, kuinka se säilöttiin ja mitä tarjottiin omalle väelle ja vieraille. Luvassa mielenkiintonen kurkistus naisen elämään asiaan perehtyneen oppaan johdolla.

4.11.2009

Osallistuin Helsingissä Yrittäjänaisten Keskusliito ry:n järjestämään ajankohtaiseen seminaariin, jossa puhujina olivat mm. Valtiovarainministeri Jyrki Katainen, toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi Finanssialan Keskusliitosta, hallituksen puheenjohtaja Johanna Ikäheimo Lappset Group:sta ja hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroos Sampo Oyj:stä. He kertoivat onko mahdollista ennakoida taantuma ja miten sekä millä eväillä selvitä taantumasta. Seminaariin osallistui yli sata yrittäjänaista ja oli joukossa muutama mieskin. Antoisa päivä ja oli hienoa kuunnella erittäin selkeäsanaisia esiintyjiä, jotka kaikki hallitsisivat asiansa. Björn Wahlroos totesi, että taantumia tulee eikä niille valitettavasti voi mitään. Niihin on vain varauduttava hoitamalla yrityksen asiat tarpeeksi hyvin.

29.10.2009

Olin saanut kutsun taiteilija Maija Aaltosen ja hänen poikansa Johan Pfeiferin taidenäyttelyn avajaisiin Vanha Kappalaisen talolle Porvooseen. En muista koska olisin ollut taidenäyttelyn avajaisissa, jossa on jono ulko-ovelle saakka. Koko avajaisten ajan riitti tulijoita. Näyttely on avoinna 22.11. asti. Esillä on Maija Aaltosen maalauksia ja Johan Pfeiferin veistoksia.

18.-20.10.

Osallistuin Look at Finland-tapahtumaan, joka pidettiin tänä vuonna Meri-Torniossa. Tapahtuma on tarkoitettu matkailualan ammattilaisille. Aikaisemmin tapahtuma oli nimeltään Kotimaan ryhmämyyntipäivät. Itse olen osallistunut tapahtumaan ensimmäisen kerran v. 2000. Tämä oli toinen kerta, kun tapahtumaan osallistui myös ulkomaalaisia matkailualan toimijoita. Tapahtuma on work shop tyyppinen myyntitilaisuus, jossa suomalaiset matkailukohteet esittelevät omia palveluitaan meille ostajille. Meillä on etukäteen sovitut tapaamiset eri palvelutarjoajien kanssa. Listan mukaan kierrämme pöydisssä ja kuulemme mitä palveluita kullakin on tarjota. Aikaa on käytettävissä 15 min per pöytä. Yhden päivän aikana ehtii tapaamaan 25 esittelijää. Work shopin lisäksi järjestetään pre ja post toureja. Retket antavat hyvän mahdollisuuden tutustua henkilökohtaisesti alueen kohteisiin. Lue tästä mitä kaikkea minä koin Look at Finland tapahtumassa. Kävin tapaamassa jopa Joulupukkia Rovaniemellä! Nyt minulla on valmiuksia järjestää teille vaikkapa retkiä Lappiin (hiukan erilaisia ruskaretkiä….)

14.10.2009

Kartanomatkoilla on tuotannossaan monta Maakuntien Parhaat laatumerkki kohdetta. Tuotannostani löytyy myös yksi ryhmille suunniteltu Maakuntien Parhaat reittimatka Iloisesti Hämeen sydämessä. Tutustu matkaan. Maakuntien Parhaat on valtakunnallinen pienyritysten laatumerkki. ProAgria Keskusten Liitto myöntää sen hakemuksesta elintarvike-, käsityö- ja maaseutumatkailuyrityksille. Merkki edellyttää korkean kotimaisuusasteen lisäksi hyväksyttyä laatujärjestelmää sekä tuotteiden ja palveluiden hyväksyntää asiantuntijaraadeissa.

Erilaisia yhteistyömahdollisuuksia kartoitetaan ja mietitään myös mahdollisia uusia Maakuntien Parhaat reittimatkoja.

6.10.2009

Kävin tutustumassa NEXT Hotels Rivoli Jardin hotelliin Helsingissä. Kovin oli ranskalaista tunnelmaa Helsingin kattojen yllä. Kohteesta löytyy myös asuntotyyppistä majoitusta. Paljon tuntui olevan ulkomaalaisia yöpyjiä. Sijaintihan hotellilla on erinomainen. Rauhallinen tunnelma.

Osallistuin myös Tiehallinnon järjestämään Tienvarsiopasteet ja -mainokset – seminaariin Helsingissä.

Syys-lokakuu

Kävin kahden viikonlopun kestäneen kurssin ”Katsaus Viron kieleen ja kulttuuriin” Mäntsälän kansalaisopistossa. Kurssilla perehdyttiin viron kielen alkeisiin ja tutustuttiin pintapuolisesti Viron historiaan ja mm. kirjallisuuteen.

1.10.2009

Tänään tein hienon syysmatkan Länsi-Suomeen… kävin tutustumassa upeaan Villa Maireaan Noormarkussa, Anneli Keinosen myymälään Keikyässä ja kävin ihastelemassa Tyrvään Pyhän Olavin kirkkoa ulkoapäin. Matkan varrella näin yli 30 joutsenen parven lepuuttamassa itseään Kullaan peltoaukeilla. Auton mittariin kertyi lähes 600 km, mutta kyllä kannatti….

29.9.2009

Kävin Järvenpään Taidemuseon uuden näyttelyn ”Taide kantaa kokoelma ei ole yksin” avajaisissa. Näyttelyn avasi antiikkiasiantuntija Wenzel Hagelstam. Mielenkiintoinen näyttely. Näyttelyssä on esillä uutta ja vanhaa taidetta. Näyttely tarkastelee kokoelmien ja keräilyn polveilevia suhteita. Järvenpään taidemuseon kokoelmaa täydentävät lainatut teokset. Näyttely on avoinna 24.1.2010 asti. Kartanomatkoilla on valmiita matkapaketteja, joissa tämäkin kohde on mukana. Tutustu Taide asuu sydämessäni ja Vennyn matkassa Järvenpäässä matkaan.

Sivuille on lisätty uusia matkoja. Tutustu Aarteita Ulvilassa, Elokuvien lumo ja kartanoiden houkutukset, Kahvin tuoksua ja kartanovisiittejä, Kurkistuksia kartanohin ja ostoksia, Tammisaari parhaine paloineen ja Tykkejä ja panssareita matkoihin. Tykkejä ja panssareita matkan olen suunnitellut ajatellen miehiä, joten se löytyy kohdasta Matkoja herroille.

26.9.2009

Sälinkään kylässä Mäntsälässä järjestettiin jo 14.kerran Torpparihulinat. Lämmin sää suosi kävijöitä. Kävijät pääsivät seuraamaan työnäytöksiä, kylien välistä köydenvetokilpailua, pääsivät tekemään ostoksia myyntitorilla ja myllyssä. Mahdollisuus oli myös tehdä löytöjä kirjakirpputorilla, kuvauttaa itsensä torpparin vaatteissa ja nauttia vaikkapa Torpparin pyhälounasta Sälinkään kartanossa. Tänä vuonna ehdin tapahtumaan vasta iltapäivällä, mutta pääsin seuraamaan miten ennen vanhaan jyvät erotettiin varstan avulla. Niin ja nautin Torpparin pyhälounaan kartanossa. Herkullista….

24.9.2009

Kävin lehdistötilaisuudessa tutustumassa Gallen-Kallelan Tarvaspäässä avautuvaan Matkoilla/Bortresta/Travelling näyttelyyn, jossa esillä kahden tailtilijan kohtaaminen matkakuvin – piirustuksia, maalauksia, valokuvia, vähän elävää kuvaa ja muuta matakrekvisiittaa.Esillä on Petri Hyvösen ja Axel Gallen-Kallelan taidetta. Mielenkiintoinen näyttely. Voin tarjota ryhmille mielenkiintoista retkeä Taiteilijakodit – Suomen taiteen kultakausi

Illalla kävin tutustumassa Järvenpää-talon kokousmahdollisuuksiin. Talossa on monia mahdollisuuksia pitää kokouksia ja lähialueelta löytyy monipuolinen valikoima oheisohjelmia. Ota yhteys, niin suunnitellaan teille parhaiten sopiva kokous oheisohjelmineen. Läheltä löytyy myös oiva majoituspaikkin, sillä kävelymatkan päässä on Next Hotels:n Rivoli hotelli.

21.9.2009

Matkavalikoimaan lisätty UUTUUS draamallinen opastus koko päivän paketti Helene Schjerfbeckin seurassa Tammisaaressa. Tutustu matkaan Helene Schjerfbeckin seurassa Tammisaaressa. Löydätte sen myös kohdasta Matkapaketit, Kulttuurikierrokset, Porkkala ja Länsi-Uusimaa.

12.9.2009

Kävin tutustumassa Brinkhallin kartanoon Turun Kakskerrassa. Lue päivästäni Aurinkoinen syyspäivä Brinkhallin kartanossa. Edellisestä käynnistäni Brinkhallissa syksyllä 2006 voit lukea tästä.

10.9.2009

Osallistuin Suoma-tuotetorille, joka pidettiin Paasitornissa Helsingissä. Päivän aikana tilaisuudessa kävi lähes 400 kävijää tutustuen 95 esittelijän tarjoamiin matkakohteisiin ja -palveluihin. Oli mukava tavata tuttuja asiakkaita. Avaimet käteen – periaatteella saatavien matkapakettien saatavuus näytti kiinnostavan ainakin esitteiden menekkiä ajatellen.

Markkinoin ensimmäistä kertaa Suomassa ensi vuoden uusia pakettejani. Uutuutena ovat matkat Saarenmaalle, jotka ovat nimenomaan Kartanomatkojen ryhmille räätälöityjä. Muutaman uuden matkan olen suunnitellut myös Mäntsälään ja Pornaisiin. Ulvila on uskomattoman monipuolinen matkakohde ja sinne tarjoan matkaa Aarteita Ulvilassa. Tammisaari on viehättävä merenrantakaupunki, jossa on nyt tarjolla Kartanomatkojen kautta mm. draamallisia Helene Schjerfbeck-kierroksia.

Illalla kävin tutustumassa Mäntsälän Marttojen kanssa Lähdeahon omenatilaan Pornaisten Laukkoskella. Teimme kävelykierroksen omenatarhassa ja katsastimme tulevan mustaviinitarha-alueen, jossa pensaat olivat hyvää vauhtia kasvamassa.

27.8.2009

Tänään kävin tutustumassa S&A messujen antiin Helsingin Messukeskuksessa. Tapasin monia yhteistyökumppaneitani ja löysin myös muutaman uuden potentiaalisen kohteen. Tutustun niihin paremmin ja ehkäpä voin tarjota asiakkailleni uusia hyvinä kohteita. Odotan mielenkiinnolla tutustumista uuteen Turengin asemaan.

25.8.2009

Keravalla Galleria Allissa Keravan aseman vieressä on esillä Ia Falckin piirustuksia ja maalauksia. Kävin avajaisssa. Pidän paljon hänen töistään. Niissä on tietynlaista mystiikkaa. Tässä näyttelyssä on paljon Tunisiassa viime talvena piirettyjä ja maalattuja töitä. Näyttely on avoinna 6.9. asti.

23.8.2009

Retkeilin ryhmän kanssa Pornaisissa ja Tuusulassa. Varsinkin matkan viimeinen kohde Itämerikeskus Kellokoskella ihastutti matkustajia. Kellokosken mielisairaalassa asui aikanaan ”Prinsessa”. Hänen elämästä kerroin ryhmälle, mutta pian hänen tarina tulee monille tutuksi, sillä hänen elämästä on valmistumassa kirja ja filmikin….. Prinsessasta kuulee myös vierailemalla Kellokoskella olevassa Sairaalamuseossa. Me emme siellä sunnuntaina käyneet, mutta kohde on jo mukana Kartanomatkojen matkavalikoimassa. Tutustu matkaan ”Kellokosken ruukin tarinaa….” Voit lukea ryhmämme retkestä Tuntemattomampi Tuusulan Rantatie ja kulttuurikierros Laukkoskella.

18.8.2009

Tein ryhmän kanssa retken Loviisaan, Rutumin kartanoon ja Orimattilan Kehräämöön. Luepa Retki Loviisaan, Tutumin kartanoon ja Orimattilan kehräämöön mitä koimme päivän aikana.

14.8.2009

Kävin tutustumassa Hollolan kirkonseudun nähtävyyksiin sillä ajatuksella, että tänne voisi tuotteistaa uuden matkapaketin…. kyllä vaan. Upea keskiaikainen kirkko ja mielenkiintoinen kotiseutumuseo, joka onkin enemmän kuin yksi museorakennus. Taidetta ja antiikkia… Lue retkestäni Retki Hollolaan elokuussa

9.8.2009

Sepänmäen Maalaismarkkinat. Upea kesäinen sää helli kävijöitä. Näillä markkinoilla on pakko käydä joka vuosi. Ihastuttava miljöö ja myyntitavarat sopivat juuri tänne. Kävijöitä riitti neljän tunnin ajaksi. Tyytyväisiä olivat niin myyjät kuin kävijätkin.

7.8.2009

Toteutin monivuotisen haaveeni matkustaa Runoilijan reitti Tampereelta Virroille. Aamuvarahaisella lähdin Mäntsälästä liikkeelle. Matka oli elämys. Lue matkastani enemmän Kesäpäivä Hopealinjalla Tampereelta Hämeenlinnaan.

4.8.2009

Kävin Rantatien Gallerian näyttelyn avajaisissa. Esillä on Seija Kajalon ja Tanja Niemi-Laurilan tauluja.

31.7.2009

Piipahdin Porvooseen Kiialan kartanoon, jossa tutustuin Suomen sodasta ja Adlercreuztista sekä Kiialan kartanosta kertovaan näyttelyyn. Tänä vuonna kovin ajankohtainen, mutta näyttely jatkuu siellä myös ensi vuonna. Näyttelyn lisäksi kohteessa katsotaan Suomen sodasta kertova filmi.

29.7.2009

Tutustuin Villa Cooperiin, jossa on nykyisin Järvenpään Käsintekijöiden myyntinäyttely. Käymisen arvoinen kohde. Järvenpäästä ajoin vielä Tuusulaan, jossa vierailin Työläiskotimuseossa, joka oli myös mukava vierailukohde. Sopii hyvin ryhmille yhdeksi käyntikohteeksi. Moni on varmaan käynyt Ainolassa ja Halosenniemessä, mutta tästä saisi yhden ei ehkä niin tunnetun, mutta mukavan tutustumiskohteen kierrokseen. Lue Villa Cooperin nykyelämästä Villa Cooperin nykyelämä. Työläiskotimuseosta voit lukea Työläiskotimuseo Tuusulassa.

22.7. 2009

Tammisaaren museossa oleva Helene Schjerfbeckin taidenäyttely on ollut menestys ja jo tässä vaiheessa näyttelyssä on vieraillut 16 000 kävijää!. Museo on järjestänyt dramatisoituja opastuskierroksia ”Kävely Helene Schjerfbeckin seurassa”. Kierrokset ovat olleet myös jymymenestys ja joka kerta on jouduttu järjestämään ylimääräinen kierros, koska tulijoita on ollut niin paljon. Osallistuin kierrokseen. Hieno juttu. Tästä tulee uusi ohjelma Kartanomatkojen tuotantoon. Samana päivänä kävin myös Mustion Linnassa, jossa tapasin Mustion Linnan väkeä. Teen paljon yhteistyötä heidän kanssa. Osallistuin opastuskierrokselle linnassa. Lue päivästäni Mustiossa ja Tammisaaresta Elämyksiä Mustion kartanossa ja Helene Schjerfbeckin seurassa Tammisaaressa

18.7.2009

Tänään oli sitten se päivä, jolloin Valtiopäivät päätettiin Porvoossa. Upea kesäinen sää. Vanhan Porvoon kadut ja kujat olivat täynnä väkeä. Keisarille hurrattiin ja varmasti kaikki nauttivat hienosta tunnelmasta.

17.7.2009

Piipahdin Kärkölässä ja kävin katsomassa millainen paikka on Radanrakentajien kalmisto. Viitta tien varrella on kiinnostanut ja nyt päätin ottaa selvää kohteesta. Kyse on vuosina 1868-70 kuolleiden radanrakentajien ja mahdollisesti heidän perheenjäsenten viimeisestä hautapaikasta. Metsäinen aidattu alue, jossa on infotaulu kertomassa paikan historiaa. Infotaulun mukaan paikalle olisi haudattu ainakin n. 100 vainajaa, mutta ihan tarkkoja lukuja ei ole tiedossa. Ko. vuosina elettiin vaikeita aikoja: oli suuret nälkävuodet ja rataa rakennettiin hätäaputyönä. Kulkutaudit ja nälkä veivät monen radanrakentajan hengen ja heidän viimeiseksi leposijaksi tuli Kärkölän metsäinen alue, kun pelättiin kuolleiden täyttävän tavalliset hautausmaat.

15.7.2009

Oli jälleen kesän Hämeenlinna-päivän vuoro. Vietin mukavan päivän aina niin viehättävissä Hämeenlinnan kohteissa. Aulanko ja kodikas Tornikahvila…. suussasulava leivonnainen. Täytyihän sitä näköalapaikallakin piipahtaa. Kun käytte Verkatehtaalla, kannattaa poiketa katselemassa Gallergia Koneen taidevalikoimia ja galleriassa olevaa näyttelyä. Hattulassa Pyhän Ristin kirkon vieressä on Makasiinipuoti, jossa on myynnissä laadukkaita ja mukavia käsityötuotteita. Hinnatkin olivat paikallaan. Hämeenlinnan Taidemuseossa on kesänäyttleyn aiheena peili. On aina nautinto osallistua opastetulle kierrokselle, kun oppaana on asiansa osaava opas. Peili on aiheena myös Historiallisen museon näyttelyssä. Tutustuin näyttelyyn. Mutta missään ei kerrottu peiliverosta… ja että verosta johtuen näkee usein vanhoja peilejä, jotka ovat kahdessa osassa. Vero määrättiin peilin koon mukaan, joten oli edullisempaa, että peili koottiin kahdesta pienestä peilistä.

Tämän päivän antia oli myös kaksi uutta pakettia Hämeen seudulle, joten varsin antoisa päivä! Uudet paketit ovat työn alla ja ilmestyvät sivuilleni, kun olen saanut neuvoteltua matkoihin sisältyvien kohteiden kanssa järjestelyistä. Nämäkin paketit ovat täysin opastettuja.

10.-12.7.2009

Perjantaina suuntasin auton kohti Lounaisrannikkoa. Ajelin ensimmäistä kertaa Turun moottoritietä ja kylläpä matka eteni joutuisasti Turkuun. Oletko koskaan käynyt Wanhassa myymäläpuodissa Läntisellä Pitkäkadulla? Kannattaa poiketa, jos vanhat myymäläinteriöörit kiinnostavat. Myymälässä on esillä varmasti Suomen laajin valikoima erilaisia kahvipakkauksia ja esillä on myös mm. karkkiaskeja. Ei mutta minne ovat hävinneet JEE JEE karkit tai Pingo salmiakit? Myymälässä voi nauttia kahvia ja leivonnaisia. Kerran kesässä on päästävä Raisioon Krookilaan Vanhat kupit kahvilan iki-ihastuttavia vanhoja kahvikuppeja katselemaan….

Ja ei kait kesää ilman Naantalin pikkukaupungin tunnelmia. Muumimaailma vetää lapsiperheitä Naantaliin, mutta kyllä kaupunki kiehtoo myös muita. Kultaranta on avoinna yleisölle perjantaisin klo 18-20. Koska olin sopivasti Naantalissa siihen aikaan, niin poikkesin puistoon. Ei ollut presidentti kotona, koska Suomen lippu ei salossa liehunut. Turvamiehiä oli kyllä paikalla ja aika moni vierailijoista oli ulkomaalaisia, joten kohde kiinnostaa.

Yövyin Turussa, sillä lauantaina suuntasin Turun saaristoon tarkoituksena ajaa Paraisten kautta Nauvoon ja sieltä ehkä vielä Korppooseen, mutta pääkohde oli Seilin saari. Lue enemmän matkastani Turun saaristoon ja millainen oli retki Seilille tästä.
Vk 28

Piipahdin yhtenä päivänä Porvoossa, jossa katsahdin jälleen auki olevan ja tulipalon jäljiltä remontoidun Tuomiokirkon. Joka kerta kirkossa vierailessani hämmästelen kirkon ”pienuutta”. Kuvista saa hiukan erilaisen kuvan kirkon koosta. Kävelin Vanhassa kaupungissa ja mietin miten entisinä aikoina ihmiset ovat kaupungin mukulakivisillä kaduilla liikkuneet… kun nykyihimiselle kävely ei niin helpolta tunnu tai olemmeko vain tottuneet liian helppoihin katuihin. Kävin myös Porvoon vanhalla rautatieasemalla, joka on monipuolinen ostospaikka. Sieltä löytyi pienoisrautatiekin, jossa juna puuskutti eteenpäin.

Kävin tutustumassa Riihimäellä Suomen Lasimuseoon, jossa on parhaillaan Gunnel Nymanin lasinäyttely. Kohde on entuudestaankin tuttu, mutta vanha suomalainen lasi on ruvennut kiinnostamaan ja Gunnel Nymanin näyttely kiinnosti. Kohteessa on hieno valikoima Suomessa valmistettuja lasiesineitä. Itsellekin tuli monta nostalgista tunnetta… tuollainen kulho oli mummulla, tuollaisesta pullosta juotiin limsaa ja voi tuo oli pullo, josta kansakoulussa juotiin maitoa.

3.7.2009

Pioni ja Piirongissa Kärkölässä oli kesätori klo 16-19. Kävin tutustumassa. Kiva leppoisa tunnelma ja aika paljon kävijöitäkin. Pionit kukkivat…. hanurinsoittoa, ihastuttavia sisustustavaroita.

30.6.2009

Taaborinvuorella järjestettiin muutamia draamallisia opatuksia teemalla ”Pappihan pojasta piti tulla”. Osallistuin kierrokseen Aleksis Kiven syntymäkodissa ja Taaborin vuorella. Tällaista opastusta voi tilata myös ryhmille. Huomioitava, että ryhmän maksimikoko on 20 henkeä. Kiva juttu, että markkinoille tulee tavallisten opastusten rinnalle myös näitä draamallisia ja hiukan erilaisia opaskierroksia. Taaborinvuoren mökit olivat myös avoinna, joten tutustuin myös niihin ja alueen taidenäyttelyyn. Kuuntelin myös runotuokion.

26.6.2009

Jälleen matkasin Tampereelle. Nyt tutustuin muutamiin kokousmahdollisuuksiin. Aloitin päivän tutustumalla vanhassa urkutehtaassa toimivaan hotelli Urkuun Kangasalassa. Täältä löytyy kokoustilaa isommallekin ryhmälle. Jokainen huone on oman näköisensä. Olen järjestämässä muutaman päivän kokousta Tampereella Cumulus-hotellissa elokuussa, joten kävin tutustumassa paikkaan ennakkoon. Tiesitkö,että ravintola Plevnassa järjestetään olutmaistiaisia? Kävin paikan päällä. Plevna sijaitsee Finlaysonin korttelissa. Ravintola sopii myös ryhmille ruokapaikaksi. Kohde on jo testattu, joten voin suositella. Piipahdin Finlaysonin kirkossa ja Tallin pihalla, katsahdin myös Finlaysonin tehtaanmyymälän annin. Kävin tutustumassa myös Finlaysonin Palatsiin. Hienot puitteet vaatimmillekin asiakkaille. Ilma oli niin helteinen, että kävellessäni Satakunnankatua, jätin myös jalanjälkeni kadun asfalttiin….. korkoni on nyt ikuistettu Tampereen jalkakäytävään.

24.6.2009

Billnäsin Ruukkialue on herännyt Ruususen unestaan ja aluetta elävöitetään mm. erilaisin tapahtumin. Kohteessa järjestettiin Kokousjärjestäjien kesäpäivät. Pääsimme tutustumaan samaan aikaan järjestettävään Hyvinvointitapahtumaan ja kuuulimme hyviä tietoiskuja alueesta ja sen mahdollisuuksista. Tutustuin myös eri galleroiden ja useiden taiteilijoiden yhteisnäyttelytilaan. Kiertelin myös muualla Billnäsin alueella mm. Puutarharavintolan vieressä olevassa käsityö- ja antiikkiaitassa. Testasin Ravintola Ruukinpatruunan lounaan. Hyvää oli.

17.6.2009

Tänään matkani vei Tampereelle, jossa tutustuin Amurin työläismuseokortteliin. Mielenkiintoinen kohde. Olin suunnitellut jo useampana vuotena käyväni kohteessa, mutta… aika aina kului enkä ehtinyt Amuriin mutta nyt tutustuminen oli vihdoinkin totta. Hienoa, että tälläisiä kohteita on jäänyt kertomaan entisten aikojen elämästä. Säästyneissä taloissa oli sisustettu eri aikakausien asuntoja alkaen jo 1800-luvun loppupuolelta 1970-luvulle asti. Museossa sai vastauksen kysymyksiin missä ja miten ennen elettiin. Asuntojen lisäksi pystyi tutustumaan ihmiskohtaloihin. Vieressä on ihastuttava kahvila Helmi. Uskon, että kohde kiinnostaisi useita matkailijoita ja tämä sopiikiin hyvin yhdeksi ryhmämatkakohteeksi. Tutustu Kartanomatkojen pakettiin Vastakohtien Tampere.

16.6.2009

Suuntasin kohti Porin seutua. Kävin tutustumassa Ulvilan matkailutarjontaan ja Emil Cedercreutzin museoon Harjavallassa. Lue päivästäni Retki Harjavaltaan ja Ulvilaan – mielenkiintoinen päivä kesäkuussa.

13.-14.6.2009

Kansan raamattuseuran Sanan Suvipäivät pidettiin Mäntsälässä 12.-14.6. Itse olin lauantaina ja sunnuntaina infoteltassa kertomassa paikkakunnan ja alueen matkailutietoutta.

8.6.2009


Johannes Linnankosken museo Askolassa on kokenut kasvojen kohotuksen ja siistiytymisen. Kävin tutustumassa museoon, kun Askolassa vietettiin Johannes Linnankosken päiviä. Museo on melko pieni, mutta puoltaa paikkansa muiden vastaavien kotimuseoiden joukossa. Olihan Johannes Linnankoski oman aikanasa merkkihenkilöitä. Tutustuessani museossa hänen elämäntaipaleeseensa, hämmästyin kuinka aikaansaava hän oli, tulisieluinen suomen kielen puolesta puhuja, Uusimaa-lehden perustaja ja ahkera kirjoittaja. Piipahdin myös lähellä olevassa Taidekahvila Terehtöörissä nauttimassa herkullisista leivonnaisista. Kahvila on hyvä kohde ryhmille.

 

3.6.2009

Mäntsälän Martat tekivät kesäretken. Toimin ryhmän matkanjohtajana. Koko päivän retki vei meidät mm. Loviisaan. Tutustu retkipäiväämme Martat kesäretkellä Loviisassa Itä-Uudellamaalla ja Anjalan kartanossa

26.5.2009


TallinkSilja järjesti tutustumismatkan pika-aluksilla Tallinnaan, jossa tutustuttiin Tallinnaan erilaisella kiertoajelulla. Ajelun aikana näimme monta mielenkiintoista kohdetta. Opas kertoi myös miten matkailija pääsee näihin kohteisiin. Matka oli hyödyllinen.

 

 

15.5.2009

Saaren kartanossa oli avoimet ovet. Kävijät saivat tutustua ammattiopiston toimintaan monessa eri pisteessä. Aurinkoinen sää suosi vierailijoita. Kävin kohteessa ryhmän kanssa ja ryhmäläisten toiveesta olin varannut heille aikaa omin päin tutustumiseen. Itsekin kiertelin alueella katsellen kohdetta kameran linssin läpi.

 

 

 

 

7.5.2009

Next Hotels Rivoli Järvenpäässä avattiin pieni Day Spa hoitola. Kävin tutustumassa millaisia palveluita sieltä saa ja mitä muuta hotelli voi tarjota.

28.4.2009

Kaksisataa vuotta sitten Venäjänmaan tsaari Aleksanteri I vieraili Mäntsälässä Porvoon valtiopäivien avajaisten jälkeen. Autonomian merkkivuoden johdosta oli keisarin vierailu herätetty jälleen henkiin ja Kansan Kalaasit pidettiin Mäntsälässä. Keisari Aleksanteri I vieraili Seurojentalolla ja kylien delegaatiot kävivät tapaamassa keisaria. Paikalla oli myös jonkin verran pitäjän rahvasta ja tottakai kai myös säätyläisiä. Tarjolla oli kahvia ja kaakkua. Keisarille opetettiin muutamia tansseja ja vieraatkin saivat yhtyä tanssiin. Tapahtuman juonsi kirjailija Kirsti Manninen. Tuntui, että väki viihtyi ja myös itse keisarikin näytti tyytyväiseltä Ullan vierellä.

Tulkaapa kartanokierrokselle Mäntsälään, niin kuulette enemmän Aleksanterin vierailusta ja Ullan tarinasta.

24.4.2009

Uudenmaan liiton Matkailun asiantuntijaryhmä kokoontui jälleen Helsingissä. Tällä kertaa kuulimme suomalaisten Pietariin perustamasta Pietarikeskuksesta. Keskuksessa on tarkoitus markkinoida myös matkailukohteita. Katsotaan…..

23.4.2009

 

Kävin tutustumassa Kaisankotiin Espoossa kauniina keväisenä iltapäivänä. Meitä oli parinkymmenen hengen ryhmä. Kuulimme kartanon historiasta, kiertelimme alueella ja tutustuimme kohteen kokous- ja ravintolapalveluihin. Tutustumisen lopuksi opettelimme intialaista päänhierontaa. Kohde sopisi kyllä yhdeksi Kartanomatkojen kohteeksi. Täytyypä miettiä minkälaisen kokonaisuuden sinne suunnalle saisin koottua.

 

 

 

20.4.2009

Osallistuin Lomanen Workshopiin Helsingissä markkinoiden Mäntsälän ja Pornaisten alueen kohteita sekä Mäntsälän kartanokierroksia.

Illalla osallistuin sihteeritilaisuuteen Hirvihaaran kartanossa. Kerroin kartanon historiasta ja esittelin myös muutamalla sanalla Kartanomatkat.

18.4.2009

Kävin katsomassa ryhmän mukana musiikkinäytelmän Edith Piaf pikkuvarpunen Lahden teatterissa. Upeita laulusuorituksia ja iki-ihania Edith Piafin tunnetuksi tekemiä kappaleita. Monta bussia seisoi teatterin edessä ja teatteri oli loppuunmyyty. Suositulta tuntuu ja valtavat aplodit raikusivatkin lopussa, joten yleisö tuntui pitävän.

17.4.2009

Piipahdin tänään Porvoossa ja tutustuin maaliskuun lopussa avattuun Valtiopäivät näyttelyyn Vanhassa kappalaisen talossa, venäläiseen salonkiin Holmin talossa ja kipusin myös Vanhan raatihuoneen toiseen kerrokseen katsomaan Ritarisalia. Ritarisalin seinältä löysin kolme Mäntsälässäkin vaikuttanutta aatelissuvun vaakunaa: de la Chapelle, Möllersvärd ja Stjernvall. Mielenkiintoista. Vanhan raatihuoneen alakerrasta löytyi Aleksanteri I:n hevosreki mukavasti lumiseen maisemaan sijoitettuna. Kannatta kurkata ainakin sinne, jos ei jaksa kiivetä toiseen kerrokseen.

Satuin myös tapaamaan seinäkonservaattorin työn touhussa korkealla telineellä. Hän raaputti pienellä kirurgin veitsellä seinältä maalikerroksen alta esiin katon rajassa kulkevaa kuviota, joka on tarkoitus maalata seinälle uudelleen. Hän kertoi minulle auliisti työstä, sangen mielenkiintoista. Kyllä tuossa työssä jos missä tarvitaan kärsivällisyyttä.

Raatihuonehan on ollut remontissa ja avattiin valtiopäiväjuhlallisuuksiin, mutta vielä sieltä puuttuu esineistöä ja täysin valmis se on vasta kesän lopulla, mutta kyllä siellä poiketa kannattaa.

Kävin tutustumassa myös Ruokapaikka Hanna Marian ryhmäruokailutilaan ruokapaikan alakerrassa. Oikein oli viihtyisä paikka.

Nautin myös herkulliset kakkukahvit Cafe Cabriolessa Porvoon linja-autoaseman laidalla. Melkeinpä oli kuin olisi ollut Ekbergillä Helsingissä…..kakkuvalikoima oli runsas, joten oli ihan vaikea valita. Päädyin suklaiseen kakkuun ja hyvää oli. Tässä hiukan teille silmäruokaa.

Suosittelen, että kun seuraavan kerran menette Porvooseen käytte nauttimassa kakkukahvit täällä, jos vanhan kaupungin kahvilat ovat jo tulleet tutuiksi. Kahviloiden suhteen Porvoossa on mistä valita.

16.4.2009

MEK lanseeraa VisitFinland matkailuportaalin kesäkuun lopussa. Tarkoitus on, että portaalista löytyy kaikki potentiaaliset laadukkaat matkailukohteet ja -palvelut Suomessa. Mäntsälä-Pornainen alue tuottaa oman sivun portaaliin.

Osallistuin tiedon tuottamiskoulutukseen tänään Helsingissä. Portaalista löytynee myös osa Kartanomatkojen tarjoamista matkapaketeista. Koska jokainen tuote on sinne syötettävä erikseen, niin enpä taida naputtaa kaikkia 140 tarjolla olevaa matkaa….

Portaali on tarkoitettu ulkomaisten matkailijoiden lisäksi myös kotimaisille asiakkaille. Portaali edustaa nyt sitä niin paljon puhuttua yhteisöllisyyttä, sillä asiakkaat voivat kirjoittaa omia mielipiteitä käyttämistään palveluista ja kohteista, antaa pisteitä jne. Tosiasia on, että muiden mielipiteet vaikuttavat paljon tehtäessä omia matkapäätöksiä!

15.4.2009

Kävin Järvenpään taidemuseon avajaisissa. Museo on ollut lähes vuoden remontissa ja aukesi suurempana ja ehompana. Esillä on Lars-Gunnar Nordströmin suurikokoisia maalauksia ja veistoksia sekä Järvenpään ”omien” taiteilijoiden Venny Soldan-Brofeldtin ja Eero Järnefeltin töitä.

8.4.2009

Uusi kartanosarja TV-kanavalle on suunnitteilla. Tapasin sarjan tuottajan ja neuvottelimme yhtiestyöstä ja mahdollisista sarjaan sopivista kartanosta. katsotaan, saadaanko sarjaan kiinnostuneita kartanoita….

6.4.2009

Kävin tutustumassa Kotojärven Kartanon uusiin näyttelytiloihin Pornaisissa. Kesän alussa avautuu mielenkiintoinen näyttelykokonaisuus vanhassa viljamakasiinissa. Esillä on mm. Riitta Nelimarkan taidetta ja Pirjo Fredrikssonin suunnittelemia asuja. Tapasin myös Kotojärvi Golfin uuden ravintoloitsijan. Hyvä ruokakohde ryhmille. Katsastin myös juhlatilan, jossa voi järjestää juhlia ja yritystilaisuuksia. Joten pitäkää kohde mielessä.

2.4.2009

Kävin tutustumassa Talla-puukenkien valmistamiseen Myrksylässä. Yrityksessä hallitaan kunnon suomalainen käsityö! Puusta valmistuu taitavissa käsissä perinteisten puukenkien lisäksi siroja pistokkaita, pesäpallomailoja, pöydänjalkoja jne. Kohde on räätälöitävissä ryhmien matkakohteeksi. Ensimmäinen ryhmä on jo valinnut kohteen omaan kesäretkeensä.

1.4.2009

Tutustuin Hotelli- ja kongressimessujen antiin Finlandiatalossa Helsingissä. Muutama ihan uusikin kohde löytyi. Tutustun ensin itse heidän palveluihin ja ehkäpä niistä löytyy uusia yhteistyökumppaneita. Menen huhtikuun lopulla tutustumaan Kaisankotiin Espoossa. Jo aika antaa myöten osallsitun myös tutustumismatkaan uuteen kartanokohteeseen Länsi-Uudellamaalla.

28.3.2009

Kävin Porvoossa, jossa vietettiin Porvoon Kalaaseja. Vanhassa Porvoossa oli paljon erilaisia tapahtumia ja mukana oli myös itse keisari! Kaduilla näki myös sotilasväkeä, porvarisrouvia, ylhäisöä ja piikaplikkojakin. Lue tapahtumasta enemmän Porvoon Kalaasit – valtiopäiväjuhlat Porvoossa.

27.3.2009

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kävin tutustumassa Next Hotels-ketjun Karhulan Hoviin. Samalla matkalla piipahdin myös ihastuttavassa Patruunantalossa ja jotta ei jäisi yksi joukosta pois, niin poikkesin paluumatkalla tunnelmallisessa Porvoon Paahtimossa Vanhassa Porvoossa. Paahtimon yläkerta on juuri uusittu ja on erittäin viihtyisä. Ryhmille katetaan pääsääntöisesti yläkertaan kahvit. Kohdehan on mukana Kartanomatkojen retkipaketissa. Kahvinjuonnin lomassa voi seurata kahvinpaahtamista ja mukaan voi ostaa vastapaahdettua kahvia. Maistakaapa Valtiopäiväkahvia. On kuulema hyväääää…..

Karhulan Hovi on taattua Next Hotelsin laatua. Paikka on entinen Ahlström Oy:n edustuspaikka. Huoneet ovat isoja ja jokainen sisutettu omanlaiseksi. Piha-alueen rakennuksista löytyy lisää majoitustilaa ja uuttakin on jälleen tulossa, kun yksi vanhoista rakennuksista kunnostetaan vieraiden käyttöön. Pihalta löytyy myös viehättävä huvimaja, jonka katolla on suuri vihreä lasinen pallo. Niinpä tietysti. Täällähän on tehty kuuluisaa Karhulan lasia.

Karhulan Hovi auringonpaisteessa!

Patruunantalossa tutustuin Wanhassa paloasemassa oleviin majoitus- ja oleskelutiloihin. Ulkoapäin hiukan karun näköinen rakennus, mutta sisältä helmi!

8.3.2009

Tänä vuonna vietetään autonomian 200 v. juhlavuotta ja vuoden aikana on paljon erilaisia tapahtumia ja näyttelyitä, joissa tuodaan esille aikaa, jolloin Suomi oli osa Venäjää. Kaikki alkoi Suomen sodasta 1808-1809. Maaliskuussa oli kuuluisat Valtiopäivät Porvoossa, jossa oli läsnä Venäjän tsaari Aleksanteri I ja jossa hän antoi hallitsijavakuuden ja korotti Suomen valtakunnaksi muiden valtakuntien joukkoon… näinhän kerrotaan. Porvoon valtiopäivätanssiaissa Aleksanteri I tanssi Mäntsälän kartanon Ulla Möllersvärdin kanssa ja seurauksena kutsutti itsensä vierailulle Mäntsälään… tämähän on jo historiaa.

Kansallismuseossa alkoi jo syksyllä luento- ja esitysten sarja vuoden 1809 tapahtumista. Tänään oli teemana ”1809 ~ Naiset sodassa” ja yhden luonnon aiheena ”Ulla Möllersvärd, Wanhasta Mäntsälästä allegoriseksi Suomi-neidoksi”. Aiheesta luennoi museojohtaja Saila Linnahalme.

Kävin kuuntelemassa luennon ja samalla tutustuin Kansallismuseossa olevaan mielenkiintoiseen näyttelyyn ”1809 ~Ero ja uusi alku. 200 vuotta Suomen sodasta”. Monipuolinen näyttely, johon kannattaa käydä tutustumassa. Luennolla ei juurikaan uutta tietoa tullut Ullasta, joka itselle näin nykyisin mäntsäläläisenä on varsin tuttu henkilö. Ullan tarinaa kerrotaan kartanokierroksella. Se on varsin kiehtova ja Ullan tarina kiinnostaa poikkeuksetta…. Miten jonkun elämään voi sisältyä niin paljon salaperäisyyttä ja tarinoita? Mutta tämä kaikkihan antaa vain tilaa meidän jokaisen mielikuvitukselle.

Tulkaapa kartanokierrokselle kuuntelemaan tarinoita Ullasta!

Salaperäisen Ullan kotikartano, joka on yksityiskotina eikä ole avoinna matkailijoille. Kartano on ihastuttava ja huolella pidetty. Tässä kauniissa auringonpaisteessa!

16.2.2009

Kävin tutustumassa viime kesänä avattuun Pioni ja Piironki sisustus- ja puutarhamyymälään Kärkölässä ½ t ajomatkan päässä Mäntsälästä. Kohde sijaitsee perinteisessä hämäläisessä kylämaisemassa.Sisustus- ja lahjatavarapuoti on jyhkeässä punatiilisessä navetassa. Pioni ja Piironki on myös kesäkahvila. Kohde avautuu jälleen huhtikuussa, jolloin on avoinna viikonloppuisin. Toukokuun alusta elokuun loppuun Pioni ja Piironki on avoinna joka päivä. Tämä sopii hyvin myös ryhmille käyntikohteeksi. ”Elämyksiä maaseudulla mielelle ja kielelle” – kuten heidän esitteessä lukeekin.

3.2.2009

Kävin tutustumassa Hämeenlinnan ”helmiin” Hämeen Matkailun järjestämällä tutustumismatkalla. Ryhmämme aloitti päivän tutustumalla Verkatehtaaseen…Lue  Hämeenlinnan helmet – tutustuminen talviseen Hämeenlinnaan, missä muualla kävin tutustumassa päivän aikana. Saimme nauttia koko päivän upeasta talvisesta auringonpaisteesta, joten Häme näytti parastaan.

Tammikuun tapahtumia

Kävin tutustumassa Ravintola Timbaalin tarjontaan Porvoossa tammikuun lopulla. Kartanomatkoilla on nyt tarjota hyviä ja maukkaita ruokavaihtoehtoja ryhmille, jotka vierailevat Porvoossa. Ruoka oli hyvää ja ravintola on tunnelmallinen. Timbaali on tunnettu etanoistaan, mutta toki sieltä saa muutakin. Porvoon vanha kaupunki oli varsin viehättävä talviasussaan, joten voin suositella Porvoota myös talvikohteeksi.

Kävin myös tapaamassa kuvanveistäjä Wäinö Aaltosen tytärtä taiteilija Maija Aaltosta Porvoossa. Tapaaminen oli antoisa ja Maija Aaltonen aivan ihastuttava henkilö, jolla on edelleen aivan ehtymätön muisti. Maija Aaltosen äiti ja Wäinö Aaltosen ensimmäinen vaimo Aino os. Pietiläinen oli kotoisin Mäntsälästä Kaukalammin kylästä. Mäntsälän hautausmaalla on Pietiläisten sukuhauta ja haudalla olevassa kauniissa hautakivessä on Wäinö Aaltosen tekemä hyvin kaunis ja herkkä Enkeli-reliefi. Olen usein näyttänyt ryhmille tämän haudan ryhmien vieraillessa Mäntsälän kirkossa. Hauta on melko lähellä kirkkoa. Aino Aaltonen oli laulajatar, joka piti monta kirkkokonserttiakin Mäntsälän kirkossa. Maija Aaltosella oli paljon tarinoita Mäntsälästä isovanhempiensa kodista, jossa hänkin vietti monet kesät.

Matkamessut Helsingissä Messukeskuksessa onnistuivat hyvin. Messuilla kävi yli 80.000 kävijää. Lauantai oli messujen villkain päivä. Käytävät olivat täynnä matkailusta kiinnostuneita kävijöitä.

Perjantaina Ylen aikaisen toimittaja kävi aamulla haastattelemassa minua ja kyselemässä mitä Mäntsälällä ja Pornaisilla on tarjota matkailijoille. Haastattelun oli kuullut moni ja sain paljon hyvää palautetta. Toivottavasti haastattelu ja kuuluvuus radiokanavalla tuo myös kävijöitä paikkakunnille ja ehkäpä kartanokierros kiinnostaa jälleen tänä vuonna monia ryhmiä.

Mäntsälän kartanokierros on saannut valtavan paljon hyvää palautetta, joten sitä on kiva edelleen myydä. Ryhmät ovat olleet kovin tyytyväisiä ja olen varma, että ryhmät eivät pety, jos valitsevat Mäntsälän kartanokierroksen retkikohteeksi.

10.1.2009

Uusi matkapaketti Mahtiaikojen Häme vie ryhmän koko päivän opastetulle kierrokselle Hämeen sydänmaille.

8.1.2009

Kävin kuuntelemassa Helsingin kaupunginmuseossa Sofiankadulla tietoiskuluentoja Helsingin historiasta. Tutkija Marja Pehkonen kertoi Helsingin vanhoista hautausmaista. Tutkija Eva Packalén kertoi Herttoniemen vanhemmasta historiasta ja yksikönpäällikkö Anne Mäkinen valoitti Laajasalon huvilakulttuurin tutkimusta. Kaikki luennot olivat mielenkiintoisia. Tietieden yö – tapahtuma oli saanut suuren joukon ihmisiä liikkeelle ja väkimäärä taisi yllättää kaupunginmuseon, sillä tuolit loppuivat kesken, vaikka niitä kannettiin lisääkin. Kuka vielä sanoo, että historia ei kiinnosta? ehdin myös hiukan tutustua Horisontissa helsinki näyttelyyn. Kannattaa käydä katsomassa. Katselin myös samalla Kuntun valotaideteosta Senaationtorilla musiikin kera. Vaikuttavaa.

7.1.2009

Tsaarinajan tarinoita on Kartanomatkojen uusin matka. Matkassa eläydytään menneeseen aikaan ja vieraillaan Haminassa sekä Kotkassa. Kotkassa eletään Krimin sodan aikaa 1850-luvulla ja tavataan leskirouva Maria Purpur. Hän kertoo miten pelasti Kotkan kauniin ortodoksisen kirkon sodan hävitykseltä.

Toinen uusi matka ryhmille on Puutarhurin päivämatka, jossa tutustuminen Mustilan Arboretumiin ja uuteen Eija´s Gardeniin sekä Moision Taide- ja Pitokartanoon.

3.1.2009

Uusi matka herroille: Vesitie Lahdesta Vääksyyn – herrojen makuun on lisätty sivuille. Tutustu! Matka voidaan toteuttaa vain kesällä 3.6.-22.8.2009 välisenä aikana.

1.1.2009

Vuosi vaihtui. Senaatintorilla oli upea valoesitys, joka on nähtävillä 11.1.2009 asti.

Uusi matka ”Sellaista oli elämä kartanossa” on lisätty sivuille Matkapaketit/Kartanokierrokset/Muut. Matka vie ryhmän Anjalan ja Rutumin kartanoiden historiaan. Pakettiin voidaan lisätä myös kolmaskin kartano Moision Taidekartano Elimäellä tai nykyisin kuntaliitoksen takia on todettava, että Kouvolassa….

Matkapaketti ”Tunnetko Matilda Wreden? on uudistettu. Pakettiin on lisätty Moision Taidekartano, jossa ruokailu. Tutustu pakettiin tästä.

31.12.2008

Onnellista Uutta Vuotta!

Matkapakettien päivitystyö on käynnissä. Osa matkoista on jo päivitetty vuodelle 2009. Päivitys valmistuu matkamessuille, jossa Kartanomatkojen uusi esite on jaossa. Olen Mäntsälä-Pornainen alueen edustajana koko messujen ajan paikalla Keski-Uudenmaan yhteisellä osastolla 1e29.


28.12.2008

Kohtaan Matkapaketit, Kulttuurikierrokset, Muut kulttuurimatkat on lisätty uusi mukava parin tunnin lyhytmatka Iltapäivä Sofiassa, joka vie ryhmän tutustumaan ortodoksisuuteen Kulttuurikeskus Sofiaan Helsingissä. Tutustumisen päätteeksi ryhmä osallistuu ehtoopalvelukseen Pyhän Viisauden kappelissa. Retki on toteutettavissa vain arkisin.

Voit lukea minun joulun tunnelmista ja joulun odotuksista ao. tekstistä. Kävin tutustumassa erilaisiin joulutapahtumiin joulukuun aikana mm. Lohjallla, Helsingissä ja Mäntsälän Joulumaassa.

Tonttu Lohjan Museossa kynttilälyhdyn kera.

Rauhoitutaan joulun viettoon ja nautitaan joulun tuoksuista!

Oikein hyvää ja lämmintä joulua teille kaikille!

Toivottavasti tapaan teistä monen Matka 2009 messuilla Messukeskuksessa Helsingissä tammikuussa (15.-18.1.2009, joista jälleen torstai 15.1. ja myös perjantai aamupäivä on varattu ammattilaisille).

Jouluiloa!

21.12.2008

Ruiskumestarin talo Helsingissä Kristianinkadun varrella tuo tuulahduksen menneiltä vuosikymmeniltä. Onneksi talo on jäänyt ilahduttamaan nykyihmisiä ja siellä pääsee aistimaan entisaikojen tunnelmaa. Näin joulunaikaan talo puetaan 1800-luvun lopun jouluasuun.

Kävin ihastelemassa jälleen tänäkin vuonna museon rauhallista joulun odotusta. Kun kadulta astuu museon pihalle, sulkee nykymaailman taakseen. Taloon sisään astuessaan tulvahtaa ihanat joulun tuoksut vastaan. Keittiön uunissa palaa valkea ja joulupuuro on katettu keittiön pöydälle. Salissa on pieni joulukuusi nostettu pöydälle ja lakalla suljetut joulupaketit ovat kuusen alla. Salin pöydällä on korea punaisten omenien keko ja yhdessä huoneessa on joululahjojen paketoiminen hieman kesken vielä. Pihan toisessa rakennuksessa on aikanaan ollut sauna ja paakaritupakin. Nykyisin siellä voi tutustua tarkemmin talon historiaan ja omistajiin sekä hiukan myös kaupunkilaisten elämään aikanaan.

18.12.2008

 

Kävin tutustumassa Orimattilan Kehräämöön reilun vuoden tauon jälkeen ja vierailin Maria Drockilan ihastuttavassa myymälässä. Nautin kynttiläkellarin tunnelmasta. Kehräämöllä oli tapahtunut jonkin verran myymälöiden vaihtuvuutta, mutta monia ihastuttavia puoteja Kehräämöltä löytyy. Monipuolinen ja mukava kohde ryhmille edelleen.

Piipahdin myös uudestaan Joulumaassa Saaren kartanolla ja kävin kävelemässä mm. tonttupolun. Tosi paljon ihmisiä jälleen Joulumaassa. Tapahtuma on saavuttanut suuren suosion. Tämä vuosi oli 10.vuosi, kun Joulumaa oli avoinna.

16.12.2008

Tänään avautui jo 10. kerran Joulumaa Saaren kartanon kasvihuoneissa. Heti ensimmäisenä päivänä oli moni tullut ihastelemaan Joulumaan tunnelmaa.

Joulukirkko oli jälleen rakennettu yhteen kasvihuoneeseen ja elävät lampaat karsinnassaan näyttivät kiinnostavan niin isompia kuin pienempiäkin kävijöitä.

Joulutorilla oli paljon sopivaa pukinkonttiin. Tänä vuonna myyntitoria oli hiukan levitetty toiseenkiin kasvihuoneeseen. Joulumaan joulumetsää oli muutett