Gumbostrand Konst & Form – elämyksiä kaikille aisteille

Lähellä Helsinkiä, vain 30 min ajomatkan päässä sijaitsee Gumbostrand Konst & Form, joka esittelee kotimaista ja pohjoismaista nykytaidetta. Esillä on vaihtuvissa näyttelyissä muotoilua, valokuvia, keramiikkaa, lasi- ja maalaustaidetta.

Gumbostrand Konst & Form-2189

K.Hartwall Oy:n vanha tehdasrakennus

Gumbostrand Konst & Form sijaitsee entisessä K.Hartwall Oy:n tehdasrakennuksessa merellisissä maisemissa Gumbostrandissa. Tehtaassa valmistettiin aikanaan limonaadipullojen keraamisten korkkien sinkkiosia. Tehdas on hallinut suvun pihapiiriä ja tänä päivänäkin taide-elämyksiin ajetaan pihaportin kautta. 1950-luvulta peräisin oleva tehdasrakennus on remontoitu upeasti. Piha-alueella seisoo myös Hönshus… missäköhän käytössä se on? Jäipä kysymymättä.

Gumbostrand Konst & Form-2187

Kahvila-ravintola avoinna kohteen aukioloaikoina Gumbostrand Konst & Form-2173

Siellä on myös makunautintoja antava kahvila-ravintola, jossa on tarjolla sunnuntaisin brunssia. Kohteen aukioloaikoina kahvila-ravintolasta saa lounasta ja tietysti pientä suolaista ja makeaa kahvin kera. Kaikki valmistetaan kuulema paikan päällä.

Myymälässä design- ja sisustustuotteita

Gumbostrand Konst & Formissa on myös myymälä, jossa on myynnissä laaja valikoima pohjoismaisia sisustus- ja designtuotteita. Myymälästä löytää myös oman keittion näkkileipää, jos keittiö on ehtinyt sitä valmistamaan. Myynnissä on myös hilloja ja muutakin suuhun laitettavaa.

Gumbostrand Konst & Form-2175 Gumbostrand Konst & Form-2178

Oma vierailu – tie kulkee meren rannallaGumbostrand Konst & Form-2190

Itse lähdin tutustumaan kohteeseen, koska ensimmäinen Kartanomatkojen ryhmä on sinne menossa toukokuun alussa ja halusin itse nähdä paikan. Näin on helpompi kohdetta myydä ja kertoa asiakkaille. Matka taittui nopeasti moottoritietä pitkin. Viimeiset kilometrit ajettiin kyllä sitten varsin viehättävää mutkaista tietä pitkin. Mietin ajaessani, että miten ihmeessä tällä tiellä on aikanaan kuorma- ja kuljetusautot liikkuneet. Tie vei aivan meren rantaan ja vau mitkä oli maisemat. Voin vain kuvitella miltä siellä näyttää kesällä. Matkan varrelle osuu nostalgisen näköinen Gumbostrandin koulukin. Voiko koululla kauniimpaa sijiantia olla rinteessä meren äärellä….

Viimeinen kilometri ajetaan aivan veden rajassa. Muutamassa kohdassa tie on melkoisen kapea, että tarkkana saa olla, kun toinen auto tulee vastaan. No eipä siellä ole tarkoituskaan hurjastella. Ajakaa rauhallisesti ja ihailkaa maisemia. Perille pääsin. Heti kohteen oven edessä on kaksi veistosta ja sisällä saa nauttia enemmänkin taiteesta. Näyttelyt vaihtuvat kahden kuukauden välein.

Huuto ja kuiskaus – näyttelyGumbostrand Konst & Form-2182

Minun vierailun aikana siellä oli Huuto ja kuiskaus-näyttely. Esillä on Sampsa Sarparannan ja Ritva Kovalaisen töitä. Näyttely on esillä 6.4. sti. Sitten tulee Caj Bremerin valokuvia ja Nuutajärven lasitehtaan taiteilijoiden töitä. Aivan uniikkeja töitä.

Tehdasrakennuksessa on paljon tilaa ja taideteokset pääsevät hyvin esille. Sampsa Sarparannan työt ovat öljyvärimaalauksia ja Ritva Kovalaisella on maalaustöiden lisäksi esillä myös valokuvia. Osa valokuvista on mustavalkoisia. Hän on kuvannut aarniometsiä niin Suomessa kuin myös Japanissakin. Kaikki näyttelyt ovat myyntinäyttelyitä ja oli mukava huomata, että töitä on myös myyty. Punainen pallo oli teoksen vieressä varauksen merkiksi. Enemmän tietoa näyttelystä löydät http://konstoform.fi/etusivu/taide/

Nuori taiteilija

Galleriassa on myös yksi ”huone” varattu nuorelle taiteilijalle. Nyt siellä oli Belgiassa opiskelevan Marianna Peltosen töitä esillä 9.3. asti. Seuraava nuori taiteilija on Tuuli Kerätär 14.3.-13.4. ja hänen jälkeensä esitellään Tuija Soininen 18.4.-18.5. Nuorten taiteilijoiden näyttelyistä löydät tietoa http://konstoform.fi/etusivu/taide/kuukauden-nuori-taiteilija/

Gumbostrand Konst & Form-2185

Kokouksia ja juhlia Gumbostrand Konst & Form-2174

Gumbostrand Konst & Formia markkinoidaan myös kokouspaikkana. Aika inspiroiva ympäristö pitää kokousta kaiken sen taiteen keskellä. Hyvä kokousvälineistö löytyy. Tilat sopivat 10-120 hengen tilaisuuksiin. Helposti muunneltavissa tiloissa voi järjestää myös juhlia ja muita erilaisia tilaisuuksia. Tarjottavat valmistaa kohteen oma keittiö.

Kannattaa tutustua http://konstoform.fi/ Eipä turhaan heidän esitteessä lue: Elämyksiä kaikille aisteille.

Gumbostrand Konst & Form-2188

Aukioloajat

Gumbostrand Konst & Form on avoinna pe-la klo 11-17 ja su klo 11-16. Muina aikoina tilauksesta. Avoinna myös pääsiäisviikonloppuna 18.-20.4. Gumbostrand Konst & Formissa järjestetään myös erilaisia tapahtumia. Laskiaisviikonloppuna 28.2.-2.3. on tarjolla keittiön omaa hernerokkaa. 22.-23.3. on vuorossa Design-viikoppu, jolloin myymälässä voi tehdä löytöjä.  Taiteilija Sampsa Sarparanta on tavattavissa su 9.3. ja Ritva Kovalainen 16.3. Tapahtumista löytyy tietoa http://konstoform.fi/category/events/

Enemmän kuvia löydät Gumbostrand Konst & Form – elämyksiä kaikille aisteille.

Voit lukea käynnistäni brunssilla http://omamaamansikka.fi/brunssilla-gumbostrand-konst-formissa/

 Gumbostrand Konst & Form-2191

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *