Heinäkuussa tapahtunutta

Kartanomatkojen yrittäjä Marjut Jokinen kertoo:

Koivulinna

Heinäkuussa ennen parin viikon lomaani kävin Pukkilassa Koivulinnan taidegalleriassa, jossa avautui uusi näyttely. Kävin avajaisissa ja samalla kertaa kävin muutamissa muissakin Pukkilan kohteissa.

Uusi mukava kohde ryhmille Askolassa. Maatilan päärakennus on muutettu juhlien ja kokousten pitopaikaksi. Tutustuin taloon ja nyt saatte Kartanomatkojen kautta ryhmämatka- ja kokouspaketteja myös tänne.

Taidepuisto Kellokoskella

Tuusulassa Itämeri-talon ympäristössä on mielenkiintoinen taidepuisto, josta löytyy taideteosten lisäksi Itämeri-keskuksessa juhliaan viettäneiden hääparien ja syntymäpäiväsankareiden istuttamia puita ja pensaita. Vietin nautinnollisen kävelyretken puistossa.

 

Visavuori

Kävin myös tutustumassa Emil Wikströmin Visavuoreen matkallani Tampereelle.

Visavuoressa on paitsi Emil Wikströmin taidetta niin myös Kari Suomalaisen paviljonki täynnä Karin riemukkaita ja aina niin teräviä pilapiirroksia. Visavuori on monipuolinen ja mielenkiintoinen kohde. Siellä pääsee tutustumaan Wikströmin veistoksiin, mutta myös aitoon kotimiljööseen sekä kauniiseen ympäristöön.

Emil Wikströmin harrastus oli puutarhanhoito

Emil Wikströmin rakas harrastus oli puutarhanhoito ja sen kyllä huomaa kulkiessa ateljeen ja kotimuseon ympäristössä. Visavuoreen pääsee hyvin myös laivalla esim. Hämeenlinnasta.

Uusi paketti Visavuoreen

Ensi vuodeksi suunnittelen uutta pakettia laivalla Visavuoreen! Laivarannasta on melko jyrkkä nousu ylös Visavuoreen, mutta kulku onnistunee, jos siihen varataan aikaa. Laiturilta on portaat, joissa on kaiteet ja matkalla on tasanteita, joilla voi levätä ja nauttia kauniista maisemista. En yhtään ihmettele, että Emil Wikström valitsi tämän paikan oman kotinsa paikaksi.

Hanko ja Bengtskär

Lomallani vietin yhden mukavan kesäpäivän Hangossa ja Bengtskärin majakkasaarella. Mielenkiintoinen kohde, jonne olin suunnitellut jo pitkään tutustumista. Tänä kesänä matka toteutui. Nyt tiedän millaisille ryhmille voin tätä kohdetta suositella. Soittele ja kysele lisää.

Uusi Holmin talo Porvoossa

Syksyksi olen jo varannut ryhmälle uutta Holmin taloa Porvoossa. Halusin myös itse tutustua kohteeseen, jotta osaan siitä paremmin kertoa. Mielenkiintoinen elävä museo, jossa saa hyvän käsityksen 1700-luvun lopulla eläneen kauppiasperheen elämästä.

Porvoossa tutustuin myös muutamiin ryhmille sopiviin ostoskohteisiin ja ruokakohteeseen. Tulen päivittämään tuotannossani olevia paketteja Porvooseen ja muualle Itä-Uudellemaalle. Ehkäpä syntyy myös uusia retkiä!

Tutustumassa Turun seutuun

Heinäkuussa vietin hienon päivän Turun seudulla. Kävin Raisiossa ja tutustuin erilaiseen ruoka- ja kahvipaikkaan, jossa voi vaikkapa ostaa kahvikupin omaksi.

Louhisaaren kartanolinna

Louhisaaren kartanolinna Askaisissa on upea vierailukohde. Siellä voi vierailla useammankin kerran kuten itsekin olen tehnyt. Kartanokahvilassa on tarjolla hyvää ruokaa. Suosittelen. Tänä vuonna useampi ryhmä on valinnut Kartanomatkojen retkivalinnasta juuri Louhisaareen suuntautuvan matkan.

Naantali

Naantalissa vietin pari tuntisen nauttien vanhan kaupungin tunnelmasta ja teehetkestä.

 

Kotiseutumatkailua Tuusulassa ja Järvenpäässä

Sateisena heinäkuun päivänä suuntasin Tuusulaan ja Järvenpäähän. Tutustuin moneen mukavaan kohteeseen.

Ilmatorjuntamuseo

Ilmatorjuntamuseossa sain erinomaista opastusta ja kuulin mielenkiintoista tietoa Suomen ilmatorjunnasta, historiasta ja nykypäivästä.

Ryhmille näytetään puolen tunnin filmiesitys helmikuun suurpommituksista Helsingissä v. 1944. Tämä kohde sopii kaikille. Museo on jo mukana Kartanomatkojen retkipaketissa, mutta kohde sopisi vaikkapa kokousten oheisohjelmaksi.

Muistathan, että Kartanomatkojen kautta saat myös kokouspaketteja ohjelmineen.

 

Tunnetko Klaavolan talon?

Tuusulassa on ehkä vähemmän tunnettu elävä museo – Klaavolan talo, jota esitellään tilauksesta. Vanhemmille matkailijoille varmasti hyvinkin nostalginen paikka. Klaavolan talossa kerrotaan miten maataloutta harjoittava perhe on elänyt. Ruokasaliin on katettu vierasateria vanhoine Arabian astioineen.

Suvirantaan pääsee vain muutamana päivänä kesässä

Suviranta on taidemaalari Eero Järnefeltin rakennuttama koti, joka on edelleen yksityiskäytössä ja suvun omistuksessa. Muutaman kerran kesän aikana koti avaa ovensa ja sinne pääsee tutustumaan oppaan johdolla. Osallistuin opastetulle kierrokselle.

Ahola

Suvirantaan tutustumisen jälkeen sopi hyvin tutustua toiseen Tuusulanjärven taiteilijayhteisön taiteilijakotiin – Aholaan. Aholassa on keskitytty esittelemään Juhani Ahon ja Venny Soldan Brofeldtin elämää heidän toimintansa ja työnsä kautta.

Järvenpään uusi kulttuurikohde – Cooperin talo

Viimeiseksi kohteeksi valikoitui Järvenpään uusin kulttuurikohde, jonka toimintaa vielä mietitään, mutta johon pääsi nyt poikkeuksellisesti tutustumaan: Cooperin talo.

Talossa asui tekstiiliteollisuusyrittäjäpariskunta ja lahjoituksen ehdon mukaisesti talo on pidetty ennallaan huonekaluineen. Nähtäväksi jää tuleeko kohteesta kaikille avoin tutustumiskohde. Antoisa päivä!

 

Elokuussa Mikkeliin

Elokuussa jatkan näitä tutustumisia ja niistä tulen kertomaan sivuillani. Teen aivan uuden matkan Mikkelin seudulle. Jos matka todetaan hyväksi, niin rakennan siitä uuden ryhmämatkapaketin asiakkailleni. Olen menossa tutustumaan myös Vanhalinnaan Turun seudulle. Osallistun myös alueellamme su 26.8. järjestettävään Kurkistus-tapahtumaan.

Tapahtumat v. 2007.