Kohtaamisia uudistetussa hotelli Krapissa

Krapi hotelli-7892Tervetuloa tutustumaan uudistettuun hotelli Krapiin! Tällainen kutsu pongahti sähköpostiini. Niinpä siis suuntasin Tuusulaan katsomaan uudistettua hotelli Krapia.

Hotelli Krapi sijaitsee entisessä navetassa ja tämä on haluttu ottaa huomioon tehdyssä remontissa ja sisustuksessa unohtamatta Krapin historiaa. Hotellirakennuksella on 100-vuotinen historia. Hotellin 26 huoneesta on nyt remontoitu 17 ja muissakin huoneissa on vaaleammilla tekstiileillä piristetty tunnelmaa. Hotellin yleisilmettä on kohotettu historiaa kunnioittaen. Hotellin käytävät ja portaikko saivat remontissa myös uuden ilmeen.

Entinen elämä ja historia näkyyKrapi hotelli-7881

Krapi hotelli-7874Rakennuksen entinen elämä näkyy hotellissa, kun kävelee hotellin käytäviä pitkin, käytävämatto on kuin lehmän nahka. Teema näkyy myös huoneiden ovissa. Jokaisessa ovessa on täällä ennen asuneiden lehmien ja muutaman emakonkin kuva huoneen numeron lisäksi. Niin ja joka eläimellä on tietysti ollut oma nimi, joka lukee myös ovessa. Onhan se kodikkaampaa astua sisään vaikka Valkon tai Suvikin huoneeseen kuin vain pelkkään tylsään numeroon 13.

Maatila, joka rupesi harjoittamaan matkailua

Krapi hotelli-7889

Krapi on ollut ihan aito oikea maatila, jossa elanto tuli maanviljelyksestä 1980-luvulle asti. Rinnakkaiselinkeinona oli matkailutoiminta. Tarjottiin täysihoitoa kesävieraille ja kesäsunnuntaisin oli tarjolla lounasta. Ravintola Krapi perustettiin vuonna 1973 ja hotelli avattiin vuonna 1987. Maanviljelyksestä on luovuttu. Tänä päivänä Krapin entisillä viljelysmailla pelataan golfia. Hotellin ikkunoista näkyy Tuusulan Golfklubin vihreät golfkentät.

Mitä löytyy minibaarista?

Krapi hotelli-7863Sain ihan yksityisopastusta, kun hotellin johtaja Kirsi Somera kierrätti minua uudistetuissa huoneissa. Ensin kävimme katsomassa sviittiä, no sviitiksi sitä huonetta ei saa sanoa, koska sviitissä on oltava kaksi huonetta ja tässä on vain yksi oikein iso ja tilava huone. Ja vau kylpyhuoneessa on ihana tassuamme suihkun lisäksi. Krapi hotelli-7866

Kirsi näytti myös huoneen minibaarin ja se olikin jotain vähän erilaista. Minibaariin oli valittu suomalaisia tuotteita. Sieltä löytyi mm. suomalaista gluteenitonta Kukko-olutta ja mustikka smoothieta, pikkupullot Finlandia vodkaa ja Jaloviinaa sekä totta kai Krapi hotelli-7869salmiakkia. Viinit olivat suoraan lasissa, ei tarvitse muuta kuin poistaa suojakansi. No viinit taisivat olla tuontitavaraa, mutta kieltämättä Krapin minibaari oli jotain vähän erilaista mihin hotelleissa on yleensä tottunut. Minusta tuo suomalaisuus oli kiva asia – kiva oivallus. Hotellissa pyritän huomioimaan myös paikallisuus. Huoneissa oli paikallisen yrityksen valokuvasta painettuja sohvatyynyjä. Löytyyhän hotellista myös Aino huone – Ainolan emännän Aino Sibeliuksen kunniaksi. Kaikissa huoneissa on myös Krapin vanhoista valokuvista tehtyjä tauluja seinillä.

 

Muita huoneitaKrapi hotelli-7879

Katsastimme sitten hiukan pienemmän huoneen – oliko nyt comfort-taso. Yhtä kivalta näytti, mutta kylpyhuoneessa ei ollut tuota tassuammetta, mutta viihtyisän näköistä oli ja kylpytakit roikkuivat täälläkin kylpyhuoneen naulassa. Kävimme myös ihan tavallisessa standard-huoneessa, joka sekin oli saanut modernin ilmeen. Kurkkasimme myös ”vanhaan” huoneeseen, jota oli freesattu uusilla tekstiileillä. Mikään ei olisi paljastanut kyseessä olevan ”vanha” huone, jos ei olisi katsonut lattialle. Huoneen parkettilattia oli käytössä kulunut. Suunnitelmissa on lattian hiominen, totesi Kirsi ja samaa sanoi kierroksen jälkeen Anne Holma, joka edustaa Krapin omistajasukua kolmannessa polvessa. Krapi on ollut Holman suvulla vuodesta 1911. Itse Krapilla on paljon vanhempi historia. Paikka mainitaan ensimmäisen kerran jo 1600-luvulla Tuusulan kartassa.

Ylimmässä kerroksessa kokoustilaaKrapi hotelli-7882

Käytiin vielä Kirsin kanssa ylimmässä kerroksessa, jossa on kokous- ja kokoontumistilat. – Täällä järjestetään myös muita tapahtumia kuin kokouksia mm. joogaviikonloppuja, tiesi Kirsi kertoa. Kiva tunnelma siellä oli. Seinillä oli vanhoja valokuvasuurennoksia Krapin historiasta. Kotoista ja kodikasta. Itsekin valokuvausta harrastavana on kiva katsella vanhoja valokuvia, jotka kertovat paikan elämästä.

Mistä idea hotellin mattoihin?Krapi hotelli-7885

Täällä paljastui mistä oli tullut idea hotellikäytävän mattoihin. Kokoustilan wc-tiloihin johtavan tilan seinästä, jossa oli lehmän nahkakuviotapetti. Täytyi ihan kädellä koskettaa. Joo kyllä se ihan lehmännahalta tuntui. Wc-tilan ovissa ei ollutkaan mitään tavallista kanaa tai kukkoa tai muuta sellaista, joka olisi kertonut mihin suuntaavat naiset ja mihin miehet. Täällä oli taas hyödynnetty vanhoja valokuvia. Hurmaavat naiset wc-tilan ovessa kertoivat, että tämä ovi on tarkoitettu naisille ja tyylikäs mies osoitti tien miehille. Kiva idea.

Krapi hotelli-7886Näin oli sitten kierros tehty ja oli aika siirtyä nauttimaan teekupposta hotellin aulatiloihin. Lautaselle hedelmiä ja hiukan suolaista. Jälkiruuaksi pannukakkua hillon kera. Sitten auton nokka kohti toimistoa ja Mäntsälää. Työt kutsuivat. Oikein kivalta uudistuneessa hotelli Krapissa näytti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *