Lounashetki Hirvihaaran kartanossa

Hirvihaaran kartano-2649Lounaskutsu Hirvihaaran kartanoon. Kukapas sellaisesta voisi kieltäytyä. Mäntsälässä sijaitseva kartano on tunnettu herkullisesta ruuastaan ja upeasta kartanon kahvipöydästä. Hiukan koleana huhtikuisena päivänä ajoin kartanon pihaan.

Muutama porras kartanon ovelle ja iloinen kartanon väki toivotti minut tervetulleeksi. Aina yhtä ystävällinen palvelu. Istahdus kauniiseen pöytään ja eteen tuotiin herkullista maa-artisokkakeittoa. Aah mikä maku. Ihanan kermaisen paksua keittoa.

Hirvihaaran kartano-2633

Herkullista ruokaa

Pääruokana tällä kertaa kalaa kukkakaalin, riisin ja ravunpyrstöjen kera. No eipä voinut tästäkään sanoa muuta kuin herkullista. Annos oli kovinkin reilun kokoinen. Kevyt lounas? Jaa… Jälkiruuaksi sitten herkkuja kartanon upeasta kahvipöydästä. Ihan on valinnan vaikeutta……kaikkea tekisi mieli maistella, mutta kun vatsa oli jo ihan täynnä. Täällä saa myös haudutettua vihreää teetä. Siitä kartanolle plussapisteitä.

Hirvihaaran kartano-2634

Kartanon kahvipöytä -runsaudensarvi

Kartanon kahvipöytä on tarjolla kokousasiakkaille koko päivän. Niin ja toki kartanoon voi piipahtaa myös muutkin kuin kokousasiakkaat, mutta kannattaa soittaa ja varmistaa, että mukaan mahtuu. Kartano on erittäin suosittu kokousten pitopaikka ja joskus asiakkaita saattaa olla kartanon täydeltä. Viikonloppuisin vietetään kartanossa juhlia ja tanssitaan häitä. Hieno juhlapaikka. Juhlia voi kartanossa tai upeassa paviljongissa, joka kohosi pari vuotta sitten kartanon viereen.

Hirvihaaran kartano-2636

Kartanon värikäs historia

Hirvihaaran kartano-2646

Hirvihaaran kartanon on aikanaan rakennuttanut tulitikkutehtailija Herman Holmberg omaksi kodikseen…poikamiesboksiksi….kyllä vaan. Herman Holmberg oli siinä vaiheessa poikamises, mutta ennen viittäkymmentä ikävuottaan meni naimsiiin ja toi nuorikkonsa 19-vuotiaan Hjördiksen kartanoon emännäksi. Kartano valmistui 1918. Joten muutaman vuoden kuluttua kartano voi viettää 100-vuotisjuhliaan. Herman Holmbergin traagisen kuoleman jälkeen kartano vaihtoi omistajaa muutamaan kertaan päätyen lopulta Ramsay-suvun omistukseen. Sota-aikana kartanossa toimi sotasairaala ja kartanon tornista vahdittiin viholliskoneita.

Hirvihaaran kartano-2640

Vanhainkodin aika

Hirvihaaran kartano-2652

Helsingin kaupunki osti kartanon vuonna 1952. No mitä ihmettä Helsingin kaupunki teki kartanolla, joka oli  aika kaukana….? No silloin elettiin Olympialaisten aikaa ja kaupungin katukuvaa haluttiin siiistiä ja niinpä kaikki laitapuolen kulkijat tuotiin Hirvihaaraan….no jaa onko totta, mutta kyllä aika monta hauskaa tarinaa on siltä ajalta. Lottovoiton piilottaminen, miksi joen ylittävää siltaa kutsuttiin Sumujen sillaksi ja miten yöhoitaja kerran pelästyi, kun yksi sänky oli ilman nukkujaa…… Jos haluat kuulla enemmän kartanon historiasta, kannattaa lähteä kartanokierrokselle. Hirvihaaran kartano on yksi Mäntsälän kartanokierroskohteista.

Hirvihaaran kartano-2653

Next Hotels  – se erilainen

Hirvihaaran kartano-2644

Next Hotels hoitaa Hirvihaaran kartanoa sydämellään. Laadukkaat ja ystävälliset palvelut ovat heille kunnia-asia. Kartanoon on aina mukava palata. Kiitos Hirvihaaran väki! Oli ilo nauttia lounasta. Tätä paikkaa voin suositella. Täällä asiakas ei pety.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *