Makeaa mahan täydeltä

  • Fazerin vierailu-1032Tervetuloa maistamaan meidän uutta suklaata, kutsui esittelijä ystävällisesti Fazerin uuden vierailukeskuksen tilavassa myymälässä. Fazer kehittää uusia tuotteita, jota saattaa päästä maistelemaan heidän vierailukeskuksessa ennen kuin ne tulevat myyntiin.

Kävin tutustumassa ryhmän kanssa viime lokakuussa (2016) avattuun Fazerin vierailukeskukseen, jossa järjestetään asiakkaille tunnin pituisia tutustumiskierroksia.

Fazerin vierailu-0982Voit lähteä tutustumaan ihan ominkin päin kohteeseen. Vierailukeskuksessa järjestetään arki-iltaisin klo 17 ja viikonloppuisin aina tasalta kaikille avoimia kierroksia. Kannattaa kuitenkin varata paikat ja maksaa kierrokset verkossa, sillä kierrokset ovat kovin suosittuja. Minun käydessä siellä keskiviikkona oli jo seuraavan viikonlopun kaikki kierrokset loppuunmyytyjä.

Fazerin vierailu-0964Vierailukeskuksessa on valoisa kahvila-ravintola, jossa voi nauttia Fazerin omia leivonnaisia ja myös lounasta. Viikonloppuisin on tarjolla brunssi. Mekin nautimme ennen kierroksen alkua kahvit suolaisen piirakan kera. Hyvää oli.

Kahvihetken jälkeen jaksoikin lähteä tunnin kierrokselle. Olimme iso ryhmä, joten meidät jaettiin puoliksi. Nyt meitä oli 25 henkeä kummassakin ryhmässä, joka oli mielestäni ihan ehdoton maksimikoko. Oman ryhmän oppaalla oli ehkä hiukan hentoinen ääni, joten sai olla aika tarkkana, että kuuli oppaan selostusta. Vierailukeskus on yhtä isoa tilaa ja koska siellä oli myös muita ihmisiä meidän kahden ryhmän lisäksi, niin hälyä ja ääntä syntyy helposti.Fazerin vierailu-0998

Kierroksella kuulee Fazerin synnystä ja nykypäivästä. Kaikki alkoi, kun Karl Fazer perusti kahvilan Helsinkiin Kluuvikadulle 1891. Tänä päivänäkin on kyse perheyhtiöstä. Tuleeko sitä edes ajatelleeksi, koska yritys on niin suuri ja on kasvanut ulkomaillekin.

Fazerin vierailu-0988Kävimme myös pienessä talvipuutarhassa, jossa oli kovin kuumaa ja kosteaa – aivan kuin pitääkin. Talvipuutarhaa hoitaa puutarhuri ja sinne on istutettu mm. kahvipensas, sitruunapuu ja monta muutakin eksoottista kasvia. Onhan se kiva nähdä mistä saadaan kardemummaa tai miten kasvaa inkivääri.

Fazerin vierailu-1002Pääsimme myös testaamaan omia tietoja valita terveellisiä raaka-aineita. Pieneen puulaatikkoon sai valita erilaisia palikoita, jotka edustivat eri ruoka- ja ravintoaineita. Sitten laatikko robotille, joka ilmoitti ovatko valintamme terveellisiä.

Pääsimme näkemään virtuaallisesti Fazerin toimipisteitä ja toimintaa. Leivontapöydässä oli kangaspötkylöitä, joilla pystyi kokeilemaan pullapitkon letittämistä neljällä säikeellä. Pitää myös muistaa, että Fazer on paljon mutakin kuin vain suklaata ja makeaa. Fazerilla on leipomoita, joissa leivotaan leipiä. Mekin saimme tuotekassin, jossa oli paketti Fazerin juuresleipää, joka tuoteselosteen mukaan tuntuu kovinkin terveelliseltä.Fazerin vierailu-1011

Fazerin vierailu-1041Vierailukeskuksessa on esillä myös vanhoja makeis- ja muita pakkauksia sekä julisteita. Julisteita on myynnissä  kaupassa. Aika nostalgisia. Ei pakkaukset enää ole niin hienoja. Eihän.

Ennen ostoksille menoa, saimme vielä maistella Fazerin makeisia. Astioissa oli suklaapatukoita ja karkkeja. Oli Pätkistä, Da Capo-patukoita, Suffeleita, Fazerinaa, Kiss-kiss-karkkeja  jne. Onhan Fazerilla valinnan varaa. Aika monta makeista ehti maistelemaan, kun oli nopea. Eikä meitä kyllä hätyytelty eteenpäinkään, kun olimme illan viimeinen ryhmä.Fazerin vierailu-1031

Kaikille vielä Fazerin tuotekassi, jossa oli heidän tuotteita, joten kotimatkallekin riitti vielä syömistä. Olihan sitä vielä myymälässäkin poikettava.

Fazerin vierailu-1073Myymälän makeispussihylly oli häkellyttävän kokoinen. Makeispussit peittivät koko seinän. Hyllyt notkuivat houkuttelevia makeisrasioita, suklaalevyjä. Myös sitä uutta hunajamarinoitua mantelisuklaata. Sitä Fazerin sinistä, joka on tulossa kuukauden kuluttua kauppoihin. Oli keksipaketteja ja onneksi myös hapankorppuja, joten sai ostoskoriin myös jotain terveellistä.  Oliko omatunto nyt hiukan keveämpi. Ehkä.

Makea matka. No kotimatkalla tuntui kyllä, että nyt ei yhtään makeaa palaa enää tänään, mutta ehkä jo huomenna 🙂

Fazerin vierailu-1081

Jos sinulla on ryhmä, jolle haluat mukavan ja makean matkan, ota yhteys Kartanomatkoihin. Räätälöin sinun ryhmälle oman matkan, jossa yhtenä kohteena on Fazer. Tulossa on uusi matkapaketti Vantaalle, kun selvittelen Vantaa-opastuksia ja pääsen tuotteistamaan matkan.Fazerin vierailu-0967

PS. Fazeilassa voi järjestää mm. lasten juhlia. Meidänkin kierroksen aikana oli tilassa menossa lasten kutsut. Varmasti tuollaiset kutsut jäävät lasten mieleen.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *