Matkavastaavien kanssa Itä-Uudellamaalla ja Kymenlaaksossa

Kauniina maaliskuisena keskiviikkoaamuna lähdimme 47 iloisen matakavastaavan kanssa kohti Kotkaa ja Karhulaa. Kevään tulon saattoi aavistaa ja aurinkokin rupesi paistamaan.

Aamupäiväkahvit Patruunantalossa

Ensimmäinen pysähdyspaikkamme oli viehättävä Patruunantalo Pyhtäällä. Nautimme kahvitarjoilusta ja kuulimme yli satavuotiaan talon historiasta. Kiertelimme kohteessa ja poikkesimme ihastelemassa nostalgisia pakkauksia ja tavaroita Etiketti- ja pakkausmuseossa.

Kohtaaminen Maria Purpurin kanssa

Sitten olikin jo aika lähteä tapaamaan Maria Purpuria Kotkan ortodoksiseen kirkkoon. Matkasimme Krimin sodan aikaan 1850-luvulle. Kuulimme miten leskirouva oli pelastanut kirkon englantilaisten tuholta. Kaunis kirkko kiinnosti. Matkustajat pitivät myös tästä draamallisesta opastuksesta. (Tämä on ollut erittäin suosittu ohjelma Kartanomatkojen tuotannossa). Suosittelen!

Hienostunut Karhulan hovi odotti

Nyt oli jo aika täyttää vtsat herkullisella lohikeitolla. Täälläkin kuulimme rakennuksen mielenkiintoisesta historiasta. Talossa on muutama Alvar Aallon suunnittelema takka ja onhan täällä Ruotsin kuningasparikin yöpynyt…. tutustuttiin.

Brunbergilla ostoksilla

Olin ottanut ohjelmaan myös ostoshetken Brunbergin tehtaanmyymälässä. Näin sitten kotimatkalla pysähdyimme Porvoossa. Bussi tyhjeni ja myymälä täyttyi. Kassakone kilisi ja kassit ttäyttyivät makeista ostoksista.

Vielä kahvihetki Paahtimossa

Kun haluatte nauttia hyvästä ja tuoreesta kahvista, niin poiketkaa Porvoon Paahtimossa, joka on taattua Next Hotels – ketjun laatua. Paahtimo sijaitsee vanhassa kaupungissa joen rannalla. Kesäisin voi nauttia kahvit vaikkapa terassilla. Kiipesimme toiseen kerrokseen ja kuulimme kohteesta ja millaista kahvia meille tarjoiltiin. Jokainen sai vielä mukaansa pienen pussin kahvia kotiin viemisiksi.

Kiitos, kiitos…..

Aikataulun mukaisesti pysähdyimme Kiasman edessä ja mukava päivä oli takanapäin. Bussissa oli koko matkan ajan mukava puheensorina. Kovasti mukana olijat kiittelivät ja sanoivat olevansa tyytyväisiä näkemäänsä ja kuulemaansa. Myös me matkanjärjesäjät olimme tyytyvisiä ja iloisia, että näin runsas joukko kiinnostuneita matkavastaavia oli mukana. Toivomme, että onnistuimme antamaan tarpeellista tietoa ja tarjoamaan virkstävän poikkeuksen. Toivottavasti tapaamme vielä!