Museopäivä Tuusulassa

Suojeluskuntain Päällystökoulun perinnetiloissa

en ollut vielä koskaan käynyt. Mielenkiintoinen vierailu, jossa vierähti enemmän aikaa kuin olin arvannutkaan.

Kellaritiloissa on Heikki Talvelan sotamuistohuone, jossa on hänen keräämää materiaalia sodista.

Oli sotavarusteita ja paljon karttoja, joista näki rintamalinjan ja Heikki Talvelan sotareitin. Oli valokuvia, sotilaiden puhdetöitä, vihollisen lentolehtisiä, eri armeijan käyttämiä kypärämalleja jne.

Asiantuntevalla opastuksella historia eli. Yläkerran huoneista löytyy sitten tietoa Suojeluskunnan historiasta ja myös hiukan tietoa Lottajärjestön synnystä.

Lauri Malmbergin työpöytä

Aleksis Kiven kuolinmökki

Aleksis Kiven kuolinmökissä olen käynnyt vuosia sitten. Useamman kerran olen kulkenut ohitse, mutta mökki ei ole ollut avoinna. En muistanutkaan kuinka pieni se oli. Pihalta löytyy myös pieni sauna, jota pääsee kurkistamaan.

Uutta ja vanhaa Taidekeskus Kasarmi

Taidekeskus Kasarmi sijaitsee Hyrylässä. Onhan siellä ennenkin ollut jo taidetta esillä, kun kohteessa on ollut Martta Wendelin museo. Nyt on viereinenkin kasarmirakennus remontoitu ja siellä on esillä Aune Laaksosen taidekokoelman tauluja nähtävillä.

Tämä rakennus onkin nimeltään Aunela. Toisessa kasarmissa on edelleen Martta Wendelinin kuvitustöitä esillä, mutta sieltä löytyy myös vaihtuvia näyttelyitä. Tällä hetkellä siellä on Kuutti Lavosen näyttely.Taiteilija on nyt pinnalla, kun Tyrvään Pyhän Olavin kirkon maalauksista on ollut kovasti kirjoituksia lehdistössä.