Talvisia maisemia Hauholla ja Hämeenlinnassa

Kävin tutustumassa uuteen kokouspaikkaan Uiskolaan Hauholla. Kohde tunnettiin Viittakiven opistona, jona kohde toimi aikaisemmin, mutta toiminnan loputtua, se koki muutoksia ja kuuluu nykyisin Hahkialan kartanoon. Uiskola sijaitsee saman järven rannalla kuin Hahkialakin. Sinne pääsee kartanosta metsäpolkuja pitkin ja kävelyyn on varattava n. puolisen tuntia.

Uiskolan pihalla oleva lähde, jossa sorsat uiskentelivat tyytyväisinä.

Uiskolan miljö

Itse ajelin sinne autoteitä pitkin ja eipä siihen kulunut kuin viitisen minuuttia. Alueella on useampi rakennus, joista kaksi rivitaloa pitää sisällään hyvätasoisia majoitustiloja. Lisäksi löytyy ravintolatiloja, joista on hieno näköala järvelle. Samassa rakennuksessa on myös hyvin varustellut kokoustilat. Näköala yhtä hulppea. Järven lahdenpoukamassa on useampi lähde, joten ei suositella jäälle menoa siltä kohdin. Rannassa on sauna ja toinen odottaa paikalleen asettamista, kunhan talvi on ohitse. Lahden poukamasta löytyy laavukin.

Kohde sopii paitsi yrityksille rauhallisiin kokouksiin, niin myös vaikkapa eläkeläisyhdistyksille virkistyspäivien kohteeksi. Saatavilla mm. hierontaa ja kuntotestejä. Uiskolassa voi järjestää myös kädentaitokursseja.

Hahkialan kartano

Uiskolan jälkeen nautin Hahkialan kartanon lounaspöydän antimista. Maukasta oli. Tämä kohde on ollut mukana Kartanomatkojen valikomissa jo useamman vuoden ja saanut kovasti kiitosta. Neuvottelin kartanoon kesällä johtajaksi tulleen Anne Pekkasen kanssa yhteistyöstämme.

Vieraskirjasta löytyy Sibeliukset ja Finlandian säveliä

Katselimme Hahkialan kartanon vieraskirjaa, josta löytyy monen suomalaisen merkkihenkilön nimikirjoituksia. Aikanaan Hahkialan kartano oli vieraanvarainen kartano, joka kestitsi vieraita. Eikä vieraanvaraisuus ole vuosien saatossa mihinkään hävinnyt…. Vieraskirjasta löytyi mm. Jean ja Aino Sibeliuksen nimikirjoitukset. Jean Sibelius oli kirjaan kirjoittanut myös Finlandian säveliä. Nykyisin kartano on Karl Fazerin omistuksessa.

Wanha Raitti Hauholla

Olin sopinut iltapäiväksi tapaamisia Hämeenlinnaan, mutta vielä oli aikaa piipahtaa Hauhon kirkonkylällä. Kävin tutustumassa Vanhan Raitin kahvilaan, jossa on lounastakin tarjolla päivisin. Ehkä nippanappa saisi bussillisen mahtumaan.

 

 

 

 

 

Vanha Raitti oli kovin romanttisen näköinen lumisessa maisemassa. Ryhmäni, jotka käyvät Hahkialassa ajavat yleensä Vanhan Raitin kautta ja opas kertoo myös tästä kohteesta.

Ilosen puutyö – ostosmahdollisuus

Ehdin pistäytymään myös Ilosen puutyön myymälässä, joka voisi olla yksi ostoskohde ryhmille. Myymälä on iso, mutta itse toivoisin myymälän keskittyvän kotimaisiin puutöihin. Nyt tarjolla kovin paljon muutakin ja löytyipä sieltä kirpputorikin….. Ilosen puutyöllä näppäriä porrasjakkaroita, joissa tukitanko ja fiksuja jätepaperikeräystelineitä, mutta sitten niin paljon sellaista tavaraa mitä löytyy muualtakin.

Matka Hämeenlinnaa kohti

Ajelin kauniissa talvimaisemissa kohti Hämeenlinnaa. Auto Verkatehtaan P-paikalle, joka tällä kertaa olikin täpösen täynnä… Hämeenlinnasta katoaa ilmaiset parkkipaikat, joten saa nähdä mihin seuraavan kerran saan autoni. No P-halliin sitten.

Uusi lounaspaikka

Tapasin yhteistyökumppaneitani ja kävin tutustumassa uuteen lounas/kahvipaikkaan Hämeenlinnan keskustassa. Kohteessa tarjolla kotilounasta. Tilaa on hyvin bussilliselle. Kohteessa käy myös työpaikkaruokailijoita, mutta hyvin sinne kaikki mahtuvat. Kannattaa vähän miettiä ryhmien aikatauluja, jotta eivät osu juuri pahimpaan ruuhkaan.

Hämeen linnan Linnantupa

Kävin katsomassa myös Linnan kahvilan ja Linnassa olevan Linnantuvan, joka on varsin tunnelmallinen, mutta ei ehkä sovi huonojalkaiselle. Kahvila sijaitsee toisessa kerroksessa ja Linnantupaankin mennään muutamien portaiden kautta.

Iso ja Pikku Huvilat

Verkatehtaan ravintola Iso Huvila on muuttunut kokousravintolaksi ja päivän lounasta tarjoillaan lähellä olevassa Pikku Huvilassa, joka palvelee teatterin väliaikatarjoilupaikkana myös. Kävin tutustumassa myös tähän paikkaan. Pikku Huvila on syksyn aikana avautunut. Ei valitettavasti onnistu ryhmien ruokailut lounasaikaan, kun on oltava tilaa myös päivittäisille lounasruokailijoille. Mutta nyt tunnen tämänkin paikan.

Lopuksi houkutuksia Laurellin kahvilassa

Ennen kotiinlähtöä kävin ystäväni kanssa kahvilla Laurellin kahvilassa…. aina yhtä herkullisia leivonnaisia. Valinnan vaikeutta. Onpa hyvä, että en asu Hämeenlinnassa, sillä eihän noita Laurellin houkutuksia voisi vastustaa…. ja kohta olisi omakin ulkomuoto pullan pyöreä.