Tulipalo tuhosi Kartanomatkojen toimiston – toiminta jatkuu

Syyskuu alkoi surullisissa merkeissä, kun tulipalo tuhosi liikerakennuksen, jossa sijaitsi Kartanomatkojen toimisto. Mäntsälän keskustaan 1980-luvun lopulla valmistunut liikerakenus paloi  käyttökelvottomaksi. Palokunta sai ensimmäisen hälytyksen aamulla klo 7 aikoihin, kun rakennuksessa olleessa RTV-myymälän keittö- ja toimistotiloista havaittin savua. Toistakymmentä paloautoa oli sammuttamassa paloa. Palokunta sai sammutettua palon ja paloautot lähtivät pois. Liikerakennuksen yrittäjät huokaisivat helpotuksesta. Selvisimmekö pelkillä vesi- ja savuvahingoilla?

Emme, sillä puolenpäivän aikaan palo roihahti uudelleen. – Äkkiä ulos, kuului huuto, kun katto oli uudelleen savun vallassa ja pian näkyi jo liekkejäkin. Muutama minuutti ja ensimmäiset paloautot kurvasivat paikalle. Palo oli syttynyt uudelleen.

Lopulta paikalla oli toistakymmentä paloautoa ja palomiehiä monesta eri palokunnasta. Useamman tunnin sammutuksen jälkeen palo oli lopulta nujerrettu. Paikalle kutsuttu raivausauto oli repinyt osan katosta pois, jotta välikatolla kytenyt palo saatiin sammutettua.

Kartanomatkojen toimisto sijaitsi RTV:n myymälän naapurina, joten toimistoni kärsi mittavat vesi- ja savuvahingot. Osa toimistomateriaalista ja tavaroista saatiin pelastettuta, mutta paljon materiaalia tuhoutui. 19 vuotta samoissa tiloissa oli tullut tiensä päähän. Näkymä oli melkoisen lohduton. Vettä lattialla ja lisää tihkui koko ajan katosta. Kaikkien yrittäjien vuokrasopimukset on irtisanottu. Itse päätin siirtää toiminnan kotitoimistolle. Etätyöskentely nyt korona-aikaan on tullut jo tutuksi.

Kartanomatkojen sähköposti toimii kuten ennekin ja puhelinnumerokin on sama, vain postiosoite muuttuu. Uusi osoite on Pietiläntie 27, 04600 Mäntsälä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *