Tunnelmia Look at Finland – tapahtumasta ja retkiltä lähialueille

Matkailun alan perinteiset ryhmämatkailun myyntipäivät keräsivät jälleen sankan joukon alan ammattilaisia yhteen. Tänä vuonna kohtaamispaikkana oli Kotka. Retkiä järjestettiin Kotkan lisäksi myös lähikuntiin.

Retki Tsaarin ajan tunnelmiin

Itse aloitin myyntipäivät osallistumalla Tsaarin ajan tarinat – retkelle sunnuntaina.

Haminassa

Lounas Varuskuntakerholla – kohde Kartanomatkojen tuotannossa

Suuntasimme leskirouvoa Gustava Langenstiernan johdolla Haminaan ja nautimme maittavan lounaan Haminan Varuskuntakerholla. Varuskuntakerho on ollut jo monena vuotena yksi Kartanomatkojen kohteista ja oli minulle entuudestaan tuttu. Ruoka oli hyvää ja osallistujat tyytyväisiä. Kohde jatkaa edelleen Kartanomatkojen tuotannossa.

Kauppiaantalo-museo on käymisen arvoinen

Gustavan johdolla kävelimme aurinkoisessa syyssäässä Kauppiaantalo-museolle. Matkalla näimme pari muutakin porvarisrouvaa 1800-luvulta kävelyllä kaupungilla.

Kauppiaantalo-museossa pääsimme seuraamaan entisajan kaupankäyntiä. Ostosten lomassa Gustava vaihtoi kuulumisia ostoksia tekevän rouvan kanssa, joten tuli Haminan ”uutisetkin” tutuksi kuulijoille.

Eläytymistä 1800-luvun elämään

Pääsimme hyvin eläytymään 1800-luvun haminalaiseen elämään…. Kiersimme museossa ja osallistujilla oli mahdollisuus keskustella rouvien ja myyjättären kanssa. Kaupan piika vain jäi istumaan puotiin. Liekö odottanut uusia asiakkaita? Kauppiaantalo-museo kiinnosti ja oli yhtä viehättävä kuin ennenkin. Tämäkin kohde on ollut jo mukana Kartanomatkojen Haminaan suuntautuvissa paketeissa. Kiva kohde!

Hamina tunnetaan linnoituksistaan

Oli aika siirtyä Gustavan seurassa Bastionille, jossa kävimme tutustumassa ravintolapalveluihin. Bastionhan on mm. Hamina Tattoo-tapahtuman esiintymispaikka. Tunnelmalliset holvit antavat oman lisänsä ruokailuihin.

Keisarillista tunnelmaa Kalastusmajassa

Draamallisia opastuksia saatavilla

Seuraavaksi palasimme Kotkaan ja kävimme tapaamassa keisariparia Langinkosken kalastusmajalla. Siis tosiaan kättelimme tsaariparin, joka kunnioitti läsnäolollaan vierailuamme.

Vierailuun keisarillisella kalastusmajalla voi liittää myös draamallisia opastuksia. Kohde oli minulle entuudestaan tuttu, mutta joka kerta maisemat ihastuttavat. Mikä veden virta ja hienot näkymät. Nautimme teetä venäläiseen tapaan hillon kera.

Kohtaaminen Maria Purpurin kanssa ja kullan kiiltoa

Ortodoksikirkko

Vielä oli yksi kohde näkemättä ja se oli Kotkan kaunis ordoksikirkko, jossa kohtasimme leskirouva Maria Purpurin, joka neuvokkuudellaan pelasti kirkon Krimin sodan aikaan englantilaisten tuholta.

Kartanomatkojen uusi kohde

Tämä on Kartanomatkojen uusi kohde, joka on mukana tänä syksynä tuottamassani matkapaketissa Vellamon houkutukset.

Oli tosi mukava kokea itse draamaopastus ja kuulla tarinaa kirkosta. Kirkko on totta tosiaan käymisen arvoinen. Voi sitä kullan loistetta ja kauniita kuvia.

 

Kokousryhmille oma paketti – kysy lisää

Tästä saa myös oivia osasia esim. Patruunantalon kokousryhmille, jotka ehkä kaipaavat taukoa kokoukseen oheen. Kokouksia suunnitteleva otapa yhteys, niin kerron lisää!

Get together tilaisuus aloitettiin legendaarisessa Kairo-ravintolassa

Retken jälkeen nopea vaatteiden vaihto hotellissa ja sitten oli aika lähteä Get together tilaisuuteen. Ilta alkoi legendaarisessa Kairo-ravintolassa, jossa tapasin kollegoita ja myös Kotkan Ruusun (kotkalainen rooliopas).

Ilta jatkui uudessa Merikeskus Vellamossa

Varsinainen tilaisuutemme pidettiin uudessa upeassa Merikeskus Vellamossa, jonne suuntasimme Kairosta kävellen. Kohteet sijaitsevat lähellä toisiaan.

Vellamo otti meidän vastaan kauniisti valaistuna ja täytyy sanoa, että mieleen tuli jääpuikkokimallus.

Merimuseo ja Kymenlaakson maakuntamuseo samassa rakennuksessa

Virallisten tervehdysten jälkeen nautimme iltapalaa musiikkiesityksistä nauttien. Merikeskuksen ja Kymenlaakson maakuntamuseon ovet olivat auki ja kutsuivat tutustumaan. Hieno museo ja kokonaisuus. Kannatta käydä. Itsekin päätin, että tänne on tultava uudelleen.

Myyntitilaisuus Kotkan Höyrypaahtimossa

Ravintola Keisarinsatama

Maanantaipäivä olikin sitten varattu tapaamisille. Myyntitilaisuuden pitopaikkana oli Kotkan Höyrypanimo. Se sijaitsee kauniilla paikalla veden äärellä. Rakennuksessa sijaitsee Kartanomatkojen käyttämä ravintola Keisarinsatama.

Antoisia keskusteluja ja paljon materiaalia ja ajatuksia uusista matkoista…. syksyn aikana pitäisi syntyä uutta tarjottavaa ja muutamien kanssa sovin jo tutustumisista tämän ja ensi vuoden aikana. Lähden tutustumaan läntiseen rannnikkoon Rauman ja Porin seudulle ensi vuonna ja uskon löytäväni sieltä asiakkailleni monta sopivaa kohdetta.

Iltajuhla Kotkan Konserttisalissa

Iltajuhla pidettiin Kotkan Konserttisalissa. Mukava päätös hektiselle päivälle. Ensi vuoden Laf-tapahtuman kohdekin paljastettiin. Se on Meri-Lappi (Kemi, Tornio ja Haaparanta). Siellä sitten ehkä tavataan ….

Post Tour vei Pyhtäälle ja Ruotsinpyhtäälle

Tiistaina oli järjestetty jälleen retkiä. Osallistuin Pyhtäälle ja Ruotsinpyhtäälle suunnattuun retkeen.

Eija´s Garden

Noin 20 innokasta matkailualan ihmistä lähti oppaan kera kohti Ruotsinpyhtäätä, jossa ensin tutustuimme Eija´s Gardeniin.

Televisiostastakin tuttu puutarhaohjelmien vetäjä Eija Klaucke on avannut oman englantilaistyyppisen puutarhan, jossa voivat niin yksittäiset kuin ryhmätkin vierailla. Ripeästi rakentunut puutarha-alue kehittyy koko ajan ja sopii hyvin erääksi matkakohteeksi Kartanomatkojen asiakkaille.

Syksyn ruskaa Ruotsinpyhtäällä

Ruotsinpyhtään Ruukkialue on monelle tuttu. Näin syysaikaan se elää hiljasieloa, mutta herää jälleen kesän kynnyksellä eloon, kun käsityöläiset palaavat työpajoihinsa ja puoteihinsa.

Pajamuseo ja Ruotsinpyhtään kirkko

Kaunis alue ja syksyn väriloisto rauhoitti. Saimme nähdä, kun seppä takoi ja hän kertoi työstään takomisen ohessa. Kävimme pajamuseossa ja vierailimme pienessä kauniissa kahdeksankulmaisessa Ruotsinpyhtään kirkossa. Kirkossa on ainoana Suomessa Helene Schjerfbeckin maalaama alttaritaulu.

Ystävällisen palvelun Patruunantalo

Pyhtäällää tutustuimme Patruunantaloon, jossa nautimme myös erinomaisen lounaan. Patruunantalo on yksi Next Hotels – ketjun erinomaisista kohteista, joka tarjoaa hyvät puitteet kokouksille.

Majoitustilaa, ravintola, viinikellari, rantasauna…..

Majoitustilaa on tarjolla päärakennuksen yläkerrassa ja viereisessä sivurakennuksessa, jossa on myös tunnelmallinen viinikellari. Patruunantalo tarjoaa myös saunapalveluita läheisessä rantasaunassa. Patruunantalo on taattua Next Hotelsin palvelua ja tasoa.

Pyhtäältä palasimme takaisin Kotkaan. Näin oli tämän vuotinen Ryhmämyyntipäivät koettu ja auton nokka kohti Mäntsälää monien uusien ajatusten kera.

Perästä kuuluu…. kuten sanotaan.