Tuntemattomampi Keski-Uusimaa – tutustumismatka asiakkaille

lottamuseo-suihkulahde-5386

Onko Keski-Uusimaa jo koluttu joka kantilta? Onko kaikki mielenkiintoinen jo nähty? Pyydäpä ammattilaista suunnittelemaan ryhmäsi matka, niin saatat yllättyä.

knehtilantila-5252Halusin tarjota eri yhdistysten matkavastaaville tutustumismatkan – ei ehkä niin tunnettuihin kohteisiin. Vein heidät tutustumaan Knehtilän luomutilalle Hyvinkäälle, Villa Cooperiin Järvenpäähän, Lottamuseoon, jossa oli avautunut uusi näyttely, Tuusulan kirkkoon ja ympärillä olevaan kirkkopuistoon sekä nauttimaan Gustavelundin lounaan antimista.

 

knehtilantila-5238

 

Matka oli kaikin puolin onnistunut. Kohteet saivat kehuja. Jo ensimmäinen kohteemme Knehtilän tila kahvitarjoiluineen ja ostosmahdollisuuksineen sai monen silmät loistamaan ja minun korvaan kuiskuteltiin – tämä on ihana. Luomutila, jossa leivotaan kaikki tarjottava itse ja jossa palvelu on sydämenasia. knehtilantila-5249

 

 

 

 

villa-cooper-jarvenpaan-kasintekijat-5260villa-cooper-jarvenpaan-kasintekijat-5290Lars Sonckin suunnittelema Villa Cooper on aito mattotehtailijan koti Järvenpäässä. Nykyisin myös Järvenpään käsintekijöiden myyntinäyttely. Jos et ole käynyt, kannattaa käydä. Kuulimme paikan historiasta ja ostoksiakin pääsimme tekemään.

 

tuusulan-kirkko-ja-kirkkopuisto-5300Täällä mukaamme liittyi paikallisopas, jonka elävä opastus vei meidät Tuusulanjärven taiteilijayhteisön elämään sadan vuoden taakse. Kuulimme Sibeliusten, Järnefeltien ja Halosten elämästä sekä Venny Soldan Brofeltistä ja Juhani Ahostakin. Eikä opas unohtanut Paloheimojakaan eikä Aleksis Kiveä, jonka kuolinmökki oli reittimme varrella. Erkkolan kohdalla pieni pysähdys ja opas kertoi J.H.Erkosta. Muutama sana myös Martta Wendelinistä, joka asusti Tuusulan Annivaarassa ja jonka töitä on esillä mm. Erkkolassa.

 

tuusulan-kirkko-ja-kirkkopuisto-5299tuusulan-kirkko-ja-kirkkopuisto-5304Tuusulan siniharmaa puukirkko oli varmasti monelle tuntemattomampi kohde. Istuessamme kirkonpenkeissä kuulimme lisää tarinoita. Näimme myös miten nykyaika on tuullut kirkkohin. Kaksi isoa TV-ruutua tuo tapahtumat nyt paremmin kaikkien nähtäville. Kierros kirkkopuistossa.

 

tuusulan-kirkko-ja-kirkkopuisto-5328

Kirkkopuistosta ovat saaneet viimeisen leposijan kansalliskirjailijamme Aleksis Kivi ja taidemaalari Pekka Halonen sekä hänen Maija-vaimo. Nämä haudat katsoimme ja taas lisää tarinoita. Katsastimme myös sankarivainajien muistomerkin.

 

gustavelund-5351Nyt olikin jo kaikilla varmasti nälkä, joten suuntasimme Gustavelundin runsaiden lounaspöytien äärelle. Keski-Uudenmaan matkoilla on mahdollisuus ruokailla useammassa paikassa, mutta tällä kertaa Gustavelund oli itsestään selvä valinta, sillä koko matkan järjestäminen oli lähtenyt gustavelund-5346Gustavelundin ehdotuksesta. Kohde on mielletty kokous- ja hotellipaikaksi, mutta siellä halutaan panostaa myös ryhmämatkalaisten palveluihin. Runsas salaattipöytä ja pari lämmin ruokavaihtoehtoa sekä jälkiruoka kahvin kera hiveli niin silmiä kuin nälkäisiä vatsojakin.

gustavelund-5343

Ruokailun jälkeen ryhmä lähti tutustumaan Gustavelundin palveluihin. Kohde on nykyisin yksityisomistuksessa. Palveluun panostetaan ja huoneita uudistetaan. Paljon on tapahtunut sitten Kunnallisopiston ajoista. Sillä nimellä moni muistaa kohteen. Tuusulanjärven rannalla sijaitseva Gustavelund tarjoaa runsaasti erilaisia tiloja isoillekin ryhmille.

 

 

Kierroksen jälkeen oli arpajaisten vuoro. Totta kai matkalla täytyy arpajaiset järjestää. Voittajien oli helppo hymyillä. Brunssilahjakortti ja Knehtilästä hankitut ryynit ja jauhot matkasivat onnellisille voittajille.

lottamuseo-syyshortensia-5382Vielä oli näkemättä Lottamuseo, joka varmasti oli ehkä se tutuin kohde tämän matkan aikana. Mutta joskus kannattaa käydä vanhassakin kohteessa. Niitä katsoo uusin silmin ja niissä on uusia, vaihtuvia näyttelyitä – aivan kuin Lottamuseossakin nyt. lottamuseo-evakkonayttely-5380Pihalla olevassa rakennuksessa oli avautunut juuri uusi elämyksellinen Vihollinen selustassa – näyttely. Näyttely tuo konkreettisesti ihmisten mieliin sodan aikaiset evakuoinnit. Tuore puu vielä tuoksui, kun kävimme piipahtamassa näyttelyssä kuultuamme ensin Lottamuseon palveluista. Lottakanttiinikin lähetti meille oman tervehdyksen. Nautimme herkulliset voileivät ja mustikkaleivonnaiset.

lottamuseo-evakkonayttely-5377

Vihollinen selustassa – näyttelystä pidettiin. Se on juuri sitä elämyksellistä museokokemusta, jota matkoilta etsitään. – Ei me jakseta katsoa vain kuvia, sanottiin. Me haluamme kokea itse ja on ihan toista katsoa vanhaa matkalaukkua kuin vain sen kuvaa. Tänne voisin tuoda lapsetkin. He jaksaisivat varmasti tutustua ja historia rupeaisi elämään ihan toisella tavalla. Näitä mielipiteitä kuulin Vihollinen selustassa – näyttelyssä.

 

lottamuseo-evakkonayttely-5381Kuulimme myös, että Lottamuseon varsinainenkin näyttely uudistuu ensi vuoden keväällä. Siellä avautuu Rakkauden tiloja – avaa sydämesi – näyttely ja nykyistä näyttelyä tiivistetään. Joten ei muuta kuin suunta Lottamuseoon.

tuusulan-kirkko-ja-kirkkopuisto-5330

 

 

 

Näin oli päivä mennyt ja oli aika suunnata kotimatkalle takaisin Helsinkiin. Vilkutukset vielä mainiolle oppaallemme, jonka jälkeen kuljettajamme Timo vei meidät turvallisesti takaisin Kiasman eteen. Sieltä koko matkamme oli aamulla alkanut. Matkaa teimme Liikenne Seppälän laadukkaalla tilausajobussilla.

gustavelund-5348Kiitoksia sateli matkasta. Näin vain iloisia kasvoja, kun väki laskeutui bussista. Matkan kruunasi aivan mahtavan kaunis aurinkoinen syyssää. Tämän parempaa säätä tuskin olisin uskaltanut toivoa.

Kiitos kaikille teille, jotka olitte mukana. Toivottavasti matka oli antoisa ja pystyin myös vakuuttamaan teidät omasta ammattitaidostani matkanjärjestäjänä.

Asiakkaiden palautteita:

villa-cooper-jarvenpaan-kasintekijat-5271Kiitos ihanasta retkestä! Kamalan paljon kiitoksia tästä päivästä. Kiitos mukavasta päivästä! Kiitos mukavasta ja hyödyllisestä päivästä! Kiitos tutusutmisretkestä! Kiinnostavia kohteita. Kiitos valaisevasta ja monipuolisesta retkestä. Kiitos antoisasta päivästä! Kiitos, hieno juttu! Hyvä matka. Keväällä tavataan, kivaa oli. Oli tosi upea päivä Tuusulanjärven maisemissa!!! Kiitos hienosta esittelykierroksesta! Kiitos hyvin organisoidusta matkasta. Tosi hyvä reissu. Kiitos hienosta päivästä! Kiitos taas kerran!! Suurkiitokset hienosta matkasta ja opastuksista! tuusulan-kirkko-ja-kirkkopuisto-5302

Lämpimät kiitokset erittäin onnistuneesta matkasta. Oli mielenkiintoisia kohteita, sai taas paljon tietoa paikoista joissa voisi käydä porukan kanssa. Kahvipaikka oli todella hyvä ja lounas oli maukasta.

Lämpimät kiitokset eilisestä matkasta. Palataan asiaan lähiviikkoina katsotaan mitä eilisestä otetaan ja mitä vaihdetaan. Olemme  sitä mieltä että Tuusulaan retki tehdään.

Hei Marjut, kiitos aivan ihanasta päivästä Hyvinkäällä, Järvenpäässä ja Tuusulassa. Hienoa, että voit järjestää näin mukavan matkan. Kaikki kohteemme olivat mielenkiintoisia. Välitäthän kiitokset kaikille, jotka tekivät päivästämme upean. Sääkin suosi meitä!

Lisää kuvia päivästämme https://www.facebook.com/kartanomatkat/photos/?tab=album&album_id=1088823681166516

lottamuseo-suihkulahde-5387

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *