Tutustuminen Itämerikeskukseen

Kävin tutustumassa Itämerikeskukseen Kellokoskella Tuusulassa. Kohde on Kartanomatkojen uusi yhteistyökumppani.

Kahvila Pränni

Itämerikeskuksessa avautuu heinäkuun alussa uusi Kahvila Pränni. Kahvila on avoinna ympärivuotisesti ja sijaitsee vanhassa Kellokosken viinaprännissä, joka myöhemmin tunnettiin Kellokosken ruukin Juhlatalona. Kahvilassa on tarjolla tavallisen kahvin lisäksi myös erikoiskahveja.

Monipuolinen Itämerikeskus

Tänä päivänä Itämerikeskus tarjoaa kokous-, majoitus- ja juhlatiloja ryhmille tilauksesta. Itämerikeskuksessa on myös rantasauna, josta voi pulahtaa uimaan vieressä virtaavaan jokeen. Talvella voi nauttia avannouinnista.

Kohde jo Kartanomatkojen tuotannossa

Kartanomatkoilla on jo tuotannossa retkiä alueelle, mutta tulen tuotteistamaan myös uusia paketteja mm. puutarhateemalla unohtamatta kuitenkaan alueen historiallista tunnelmaa.

Tutustuin myös puutarhaan

Käydessäni tutustumassa kohteeseen tapasin myös alueen puutarhan suunnittelijan, kotiseutuneuvoksen ja vihersuunnittelijan Erkki Honkasen, jonka asiantuntevalla kävelykierroksella sain tutustua Itämerikeskuksen ympärillä olevaan hienoon puistoon.

Erkki Honkanen rakensi aikanaan Tapiolan puutarhakaupnkia 35 vuoden ajan.

Puistossa on yli 300 puuvartista kasvia ja useita kymmeniä viherkasveja. Puistossa on suuri määrä upeita Itämerialueen taiteilijoiden veistoksia, joita syntyy lisää vuosittain järjestettävillä kuvanveistopäivillä.

Tuotteistan yrityksille sopivia kokous- ja virkistyspaketteja sekä hyvinvointiteemalla suunniteltuja päivän kokonaisuuksia.

Tämä kohde sopii myös yhdistettäväksi Mäntsälän kartanokierroksiin ja Tuusulanjärven kulttuurikohteisiin.

Tutustuminen 2008.