Tutustumismatka Länsi-Uudellemaalle

Kartanomatkat järjesti yhteistyökumppaneidensa kanssa tutustumismatkan Länsi-Uudellemaalle.

Bodomin kartano – kartanohistoriaa 1700-luvun lopulta

Ensimmäinen tutustumiskohteemme oli Next Hotels Finland Oy:n Bodomin kartano, jossa nautimme kahvipöydän antimista. Kuulimme lyhyesti kartanon historiasta ja palveluista. Saimme myös tutustua kartanon tiloihin niin ala- kuin yläkerrassakin.

Arkkitehtien Hvitträsk

Bodomin kartanosta siirryimme Hvitträskiin. Bussimatkan aikana osallistujille kerrottiin palveluistamme.

Pepita Ehnroth-Jokinen esitteli upean Hvitträskin. Kuulimme monta mielenkiintoista tarinaa niin historiasta kuin Hvitträskin elämästä, kun Hvitträsk oli arkkitehtien Eliel Saarinen, Armas Lindgren ja Herman Geseliuksen kotina. Ihastelimme upeaa ryijyä, joka aikanaan oli Pariisin maailmannäyttelyssä Suomen osastolla. Voi kuinka kaunis oli lastenhuonekin pienine huonekaluineen. Niin ja kuinka ihastustuttava olikaan Pipsanin nuoren neidon huone yläkerrassa. Kauniit ruusutapetit.

Museokauppaan ehdittiin myös tutustumaan ja ostoksiakin tekemään.

Piipahdimme myös Hvitträskin ravintolan puolella, jossa nautimme kahvikupposet porkkanaleivoksen kera.

Monipuolinen Aavaranta Vitträsk-järven rannalla

Sitten olikin aika siirtyä Next Hotels Finlandin toiseen kohteeseen Aavarantaan Kirkkonummelle, joka sijaitsee Hvitträskiä vastapäätä Vitträsk-järven vastarannalla. Hotellinjohtajatar Päivi Keippilä oli meitä vastassa ja ryhmämme jaettiin kolmeen osaan, jotta tutustuminen kohteen tiloihin sujuisi joustavasti pienemmissä ryhmissä.

Aavarannassa on monta erilaista rakennusta: löytyy majoitushuoneita, viekkoja, kokoustiloja montaa erilaista ja-kokoista, uimahallikin, avara ravintolasali, oleskelutilaa ja puhdasvetisen Vitträsk-järven rannalta hirsinen rantasauna. Saunarakennuksesta löytyy jopa savusauna.

Tutustumiskierroksen jälkeen ryhmäämme odotti kauniisti katettu ravintolasali ja maukas noutopöytä. Iloinen puheensorina täytti ravintolatilan, kun ryhmämme nautti hyvästä ruuasta.

Niin ja sitten se kaikkein tärkein eli arpajaiset…. Onnelliset voittajat löytyivät Päivin toimiessa onnettarena.

Näin oli aika nousta bussiin ja suunnata takaisin kohti Helsinkiä. Jokaiselle osallistujalle jaettiin vielä kotiinviemisiksi kassi, jossa oli tarpeellista tietoa niin Kartanomatkojen kuin Next Hotelsin ja Liikenne Seppälän palveluista.

Me järjestäjät olimme iloisia, että niin moni palveluistamme kiinnostunut oli lähtenyt mukaan matkallemme ja saimme kertoa yrityksistämme. Osallistujat myös kiittelivät päiväämme.