Tutustumismatka matkavastaaville marraskuussa

Kartanomatkat järjesti yhteistyökumppaneidensa kanssa tutustumismatkan Itä-Uudellemaalle ja Kymenlaaksoon.

Matkalle oli kutsuttu eri yhdistyksistä matkavastaavia ja puheenjohtajia. Matka sai innostuneen vastaanoton. Kutsujen tipahdettua postilaatikkoon, alkoi puhelin soida ja sähköpostiin ilmaantua ilmoittautumisia.

Matka täyttyi muutamassa päivässä. Valitettavasti kovin monelle joutui sen jälkeen kertomaan matkan jo täyttyneen. Takoitus on järjestäää vielä toinen vastaava matka.

Mitä matkalla tapahtui

Sateisena marraskuisena tiistaiaamuna iso joukko lähtijöitä odotti Kiasman edessä ja bussi täyttyi nopeasti innokkailla matkaanlähtijöillä.

Patruunantalo Pyhtäällä

Ensimmäinen tutustumiskohde oli Next Hotels Finland Oy:n ihastuttava Patruunantalo Pyhtäällä. Täällä nautimme kahvit runsaan tarjottavan kera. Kaikilla oli mahdollisuus kierellä talossa ja katsella majoitushuoneita ja käydä Hunajatalossakin kurkistamassa viinikellaria ja sokerina pohjalla oli tutustuminen Etiketti- ja pakkausmuseoon.

Nostalginen museo siajitsee aivan Patruunantalon läheisyydessä ja tutustuminen museoon onnistuu ruokailun tai kahvittelun lomassa. Museossa on esillä erilaisia makeis-, suklaa-, pesuaine- ja kahvipurkkeja ja -rasioita. Nähtävillä on myös muuta koti- ja kauppamateriaalia mm. niin monen muistamia kauppamainoksia jne. Kohde oli niin kiinnostava, että viimeisiä joutui hukan jo kiirehtimään, jotta ehdimme seuraavaan kohteeseemme.

Kotkan ortodoksinen kirkko
Täällä teimme aikamatkan 1850-luvulle leskirouva Maria Purpurin seurassa.

Kirkosta suuntasimme kohti Karhulan Hovia, jossa nautimme maittavan lounaan jälkiruoan kera. Karhulan Hovin historiaan meidät perhdytti kohteen johtajatar Nina. Jälleen oli hiukan aikaa katsella ympärille ennenkuin lähdimme kohti Porvoota. Karhulassa katsastimme vanha ruukkialueen.

Porvoon Paahtimo – kahvin tuoksua Porvoossa

Osallistujien toiveesta pysähdyimme Brunbergin makeistehtaan tehtaanmyymälässä. Sitten olikin jo aika nauttia virkistävästä kahvihetkestä Porvoon Paahtimossa vanhanssa kaupungissa. Iloinen puheensorina täytti Paahtimon yläkerran.

Kiitos mukana olosta!

Mutta nyt oli aika kiittää osallistujia ja suunnata kohti Helsinkiä. Helsingissä bussista purkautui tyytyväisen oloista väkeä. Kiitos kaikille mukana olleille ja toivottavasti tarjoamamme palvelut tulivat tutummiksi. Ensimmäisiä tarjouksia on nyt kirjoiteltu ja toivotaan, että mahdollisimman moni muistaa meidät ja palvelumme suunnitellessaan seuraavan kerran yhdistyksensä retkeä.