Vaikeita aikoja- Koronaepidemia ja sen vaikutukset matkoihin

Elämme nyt hankalia aikoja. Meidän kaikkien elämää ja arkista aherrusta rajoittaa erilaiset määräykset. Kaikki tapahtumat ja matkat ovat nyt kielletty. Useat asiakkaani ovat ikänsä puolesta karanteenissa.

Kartanomatkojenkin toiminta on nyt minimissään, kun ei ole asiakkaita. Useimmat toukokuun matkat ovat jo peruutettu ja myös kesäkuun matkoja on ruvettu peruuttamaan.

Kiitos kaikille, jotka ovat positiivisesti siirtäneet matkansa syksyyn. Toivotaan, että syksyllä matkustaminen olisi jo luvallista ja museot sekä ravintolat toimisivat normaalisti.

Pienelle yksinyrittäjälle tilanne on vaikea, kun positiivista kassavirtaa ei ole, mutta kaikki kiinteät kulut juoksevat.

Matkaehdoissani on matkojen peruutusten suhteen, että jos matka peruutetaan kuukautta ennen, veloitan 50 EUR toimistokuluina. Tämä on siis korvaus tehdystä työstä, kun olen suunnitellut ja etsinyt sekä laatinut sinun ryhmälle parhaan mahdollisen päivämatkan. Sopinut palveluista, tehnyt varaukset, laatinut vahvistuksen jne.

Olen tehnyt päätöksen, että jos ryhmä siirtää matkan syksyyn, en veloita kuluja, mutta jos matka peruutetaan kokonaan, olen pakotettu veloittamaan tuon toimistokulun. Toivon asiakkaiden ymmärtävän tämän eikä kukaan pahoita mieltään toimistokululaskusta.

Pidetään huolta toisistamme, noudatetaan viranomaisten määräyksiä ja vältetään turhaa liikkumista, mutta nautitaan keväästä kukin mahdollisuuksien mukaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *