Vierailu Pikkupalatsiin Tampereella

Huhtikuu 2008

Upea Pikkupalatsi – Ruususen unesta herätetty

Kävin tutustumassa upeaan Pikkupalatsiin Tampereella kauniina perjantaisena aamupäivänä huhtkuussa.
Pikkupalatsi seisoo ylväänä Hämeenpuiston laidalla. Palatsi on tosiaan kuin Ruususen unesta herätetty – aivan kuin Pikkupalatsista kirjoitetun kirjan kannessa lukeekin. ”Pikkupalatsi – Unesta herätetty”, kirjaa on saatavissa kirjakaupoista ja Pikkupalatsista.

Hienoja huoneita ja Louis Sparren huonekaluja

Minulla oli ilo tavata Pikkupalatsin omistaja Leila Parhankangas. Hänen ja palatsiemännän seurassa kiersin Pikkupalatsin hienoissa saleissa ja huoneissa.

Kuulin rakennuksen mielenkiintoisesta historiasta ja en voinut kuin ihailla sitä valtavaa työtä, joka on tehty rakennuksen kunnostamisvuosien aikana. Pikkupalatsissa on kauniita huonekaluja, viimeisimpänä hankintana näin Louis Sparren suunnittelemat kaapit.

Ryhmiä tilauksesta

Pikkupalatsi ottaa vastaan ryhmiä tilauksesta ja sopii mainiosti yhdeksi retkikohteeksi ryhmille. Pikkupalatsissa nautitaan leivoskahvit. Vierailun voi myös yhdistää teatterikäyntiin. Mikä upea aloitus tai lopetus teatterivierailulle!

Pikkupalatsia vuokrataan myös yksityis- ja yritystilaisuuksiin.

Pikkupalatsin historiaa

Rakennus on 1800-luvun lopussa valmistunut ja on huolellisesti aikansa henkeen restauroitu rakennus. Rakennus on aikoinaan rakennettu Finlaysonin tehtaan isännöitsijä Bruunin asunnoksi. Kellarikerrokseen on rakennettu upea sauna- ja allasosasto, jonne Tuula Lehtinen toteutti suuren lasimosaiikkityön ”Leilan puutarha”, Suomen suurin lasimosaiikkityö.

Täysin opastettuja Tampere-paketteja

Tutustumiskäynnin yhteydessä tapasin myös tamperelaisen oppaan. Hänen kanssa on tarkoitus miettiä erilaisia Tampere-paketteja. Haluan suunnitella täysin opastettuja koko päivän kierroksia ryhmilleni. Tällaisella kierroksella ryhmä saa parhaan mahdollisen palvelun, kun ryhmän mukana on koko päivän Tampereen hyvin tunteva opas. Hän huolehtii matkaohjelmasta ja aikatauluista. Ryhmän ei tarvitse kuin nauttia retkestä.